Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" spēlētājas mačā pret Itālijas čempioni Venēcijas "Umana Reyer" demonstrēja labi aizsardzības disciplīnu, un mača otrajā pusē tā bija labākā sezonā, komandas preses dienestam skaidroja kluba galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Jau vēstīts, ka "TTT Rīga" ar 62:54 (17:15, 20:15, 14:16, 11:8) pārspēja "Umana Reyer", gūstot piekto uzvaru Eirolīgas sezonā.

"Šī bija smaga uzvara. Tāda pati kā jebkura no piecām uzvarām Eirolīgā," turpināja Gulbis. "Nekas vieglāks nākotnē negaida, taču pēdējās 15 minūtēs aizsardzībā parādījām labāko disciplīnu sezonā. Kontrolējām aizsardzības ritmu un intensitāti, beigās nopelnot svarīgu panākumu."

Aizsardzības intensitāte nosaka spēlētāju rotācijas politiku, paskaidroja Gulbis. TTT nepārslogoja savu līderi Džesminu Tomasu, otrajā puslaikā sarūpējot saspēles vadītājai apmēram četru minūšu atpūtu. "Reyer" šajā laikā atspēlēja 10 punktu starpību, taču ceturtajā ceturtdaļā guva tikai astoņus punktus.

"Jāsaprot, ka ir sarežģīti 35 minūtes nospēlēt tādā intensitātē, kādā vēlamies, lai Džesmina spēlē. Visas pretinieku komandas zina, cik liela ir viņas nozīme TTT rindās, tāpēc izdara lielu spiedienu. Džesmina trešajā ceturtdaļā saņēma labu atpūtu un bija svaiga izšķirošajos mirkļos, četras minūtes pirms beigām iemetot ļoti svarīgu pustālo metienu."

Rīdzinieces apturēja pretinieču līderes. Spānijas valstsvienības centra spēlētāja un WNBA čempione Astū Ndīra trāpīja tikai divus no deviņiem metieniem. Saspēles vadītāja Ivonna Andersone realizēja 3 no 11 mēģinājumiem un lāgā netika pie saviem iecienītajiem ātrajiem uzbrukumiem.

"Atskatoties uz abām spēlēm pret Venēciju – centāmies panākt, lai Andersone pēc iespējas mazāk spēlētu ar bumbu. Novērtējot visas 80 minūtes, redzams, ka spējām viņu nosegt un neļāvām darīt to, kas viņai patīk – realizēt metienus ātrajās pārejās. Andersones nosegšana bija viens no iemesliem, kāpēc izdevās izcīnīt divas uzvaras."

Venēcijā stabili nospēlējas visas TTT leģionāres. Pieredzējusī Šantela Hendija otro spēli pēc kārtas realizēja divus trīspunktu metienus. Nikoleta Gildeja piektajā cīņā Eirolīgā guva vairāk punktu nekā pirmajās četrās spēlēs kopā, bet Daugile Šarauskaite piekto reizi izcīnīja vismaz 10 bumbas.

"Ceru, ka visas jaunpienācējas arvien labāk jūtas TTT basketbolā. Cerams, tā turpināsies. Jebkura mūsu uzvara ir komandas uzvara. Neviens spēlētājs nestāvēs pāri komandai – tāda bija mūsu pirmā saruna, sākot šo ciklu," noslēdza Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!