Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Hjūstonas "Rockets" zvaigzne Džeimss Hārdens aizvadījis pirmo pārbaudes spēli pirms 2020./2021. gada sezonas. Basketbolists gan izskatījās smagāks nekā ierasts, kas pārsteidza vairākus līgas sekotājus.

Džeimss Hārdens vien pirmdien, izgājis sešus negatīvus Covid-19 testus pēc dalības vairākās ballītēs, pievienojās Hjūstonas "Rockets" komandas treniņnometnei. Aizsargs nokavēja tās sākumu, kā arī mediji joprojām ziņo par viņa vēlmi mainīt klubus.

Taču otrdien bijušais līgas vērtīgākais spēlētājs devās laukumā Hjūstonas "Rockets" rindās pārbaudes spēlē pret Sanantonio "Spurs" vienību. Hjūstonas klubs spēli uzvarēja ar rezultātu 112:98 (25:31, 31:24, 21:17, 35:26), izcīnot otro panākumu trīs aizvadītajās pārbaudes spēlēs.

Hārdenam tas bija pirmais mačs pirms gaidāmās sezonas. Aizsargam 21 minūtes laikā sanāca atzīmēties ar neierasti biklu statistiku – 12 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Jau iepriekš par ne gluži profesionāla režīma ievērošanu kritizētais Hārdens izskatījās arī manāmi smagāks nekā ierasts. Kāds kadrs ar Hārdenu iesildīšanās kreklā izpelnījās plašu ažiotāžu sociālajā vietnē "Twitter", kurā vairāki ar līgu saistīti cilvēki dalījās ar jokiem par Hārdena svaru.

Hjūstonas komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija no Vašingtonas "Wizards" iemainītais saspēles vadītājs Džons Vols, bet zaudētāju rindās 17 punktus guva Lonnijs Vokers.

Citā pārbaudes spēlē labu sniegumu demonstrēja Goldensteitas "Warriors" zvaigzne Stefens Karijs, kuram šī bija otrā pārbaudes spēle pēc gandrīz pilnībā izlaistās 2019./2020. gada sezonas. Saspēles vadītājs atzīmējās ar 29 punktiem, bet viņa pārstāvētā "Warriors" komanda ar rezultātu 113:114 (27:25, 20:37, 34:26, 32:26) atzina Sakramento "Kings" pārākumu.

Uzvarētāju labā 20 punktus sakrāja pirmgadnieks Kails Gajs, kurš pašā spēles izskaņā ar precīzu tālmetienu izrāva "Kings" vienībai uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!