Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences finālu ceturtdien sasniedza Maiami "Heat" basketbolisti.

"Heat" savā laukumā ar rezultātu 99:90 pārspēja Filadelfijas "76ers" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-2.

"Heat" labā 32 punktus un astoņas atlēkušās bumbas iekrāja Džimijs Batlers, 20 punktus guva Makss Strass, bet ar 12 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Pīdžejs Takers.

"76ers" labā ar 20 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Džoels Embīds, kurš šajā sezonā bija viens no kandidātiem uz vērtīgākā spēlētāja balvu. Tikpat punkti arī Tairīsam Maksijam, bet 15 punktus, iesaistoties spēlē no rezervistu soliņa, guva Šeiks Miltons.

Visu pirmo puslaiku abas komandas spēkojās ļoti līdzīgi, bet "Heat" izšķirošo pārsvaru ieguva trešajā ceturtdaļā. Tobrīd rezultāts bija 52:50 "Heat" labā, bet tad viņi veica 18:4 punktu izrāvienu. "76ers" tikai pašās spēles galotnē spēja sadeldēt rezultāta deficītu, bet atgūties vairs nespēja.

"Heat" Austrumu konferences finālā, kas vienlaicīgi būs NBA izslēgšanas spēļu pusfināls, tiksies ar Milvoki "Bucks" un Bostonas "Celtics" pāra uzvarētāju. Šobrīd "Bucks" sērijā ir vadībā ar 3-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!