Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konfenferences finālsērijas otrajā mačā Maiami "Heat' izbraukumā ar rezultātu 111:105 pārspēja Bostonas "Celtics", sērijā līdz četrām uzvarām panākot rezultātu 2-0.

Maiami komandas labā šajā mačā rezultatīvākais spēlētājs ar 27 punktiem bija Džimijs Batlers, bet Bems Adebajo pievienoja 22 punktus un 17 atlēkušās bumbas. Veiksmīgu maču, iesaistoties no rezervistu soliņā, aizvadīta arī Keilebs Martins, kurš guva 25 punktus.

"Celtics" rindās ar 34 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džeisons Teitums, 16 punktus pievienoja Džeilens Brauns, bet pa 13 punktiem guva Roberts Viljams un Malkoms Brogdons.

Vēl trešajā trešdaļā "Celtics" bija vadībā ar 11 punktu pārsvaru (79:68), un salīdzinoši drošu pārsvaru mājiniekiem izdevās saglabāt arī ceturtās ceturtdaļas sākumā, tomēr pēc tam "Heat" veica 10:2 izrāvienu un atjaunoja intrigu cīņā par uzvaru. Trīs minūtes pirms mača beigām Batlers panāca rezultātu 100:100, bet pēc vēl viena divpunktu metiena viņš izvirzīja savu komandu vadībā. "Heat" izdevās nostiprināt vadību, kas veicināja uzvaras izcīnīšanu.

Finālsērija turpinājumā pārcelsies uz Maiami, kur risināsies nākamās divas spēles.

Jau vēstīts, ka arī Rietumu konferences finālsērijā Denveras "Nuggets" izvirzījušies vadībā ar 2-0 pret Losandželosas "Lakers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!