Latvijas basketbolistu Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" pārtrauks līgumsaistības ar galveno treneri Rimu Kurtinaiti, ziņots kluba mājaslapā.

Lai arī "Himki" ir viena no bagātākajām Eirolīgas komandām, tā šajā sezonā 20 spēlēs izcīnījusi tikai divas uzvaras, kas kopvērtējumā dod pēdējo vietu. Aizvadītajā spēlē "Himki" ar rezultātu 60:99 kapitulēja Stambulas "Anadolu Efes".

Šī bija pēdējā spēle, kurā Kurtinaitis vadīja "Himki" komandu, ziņas apstiprinājis arī pats klubs. Galvenā trenera vietas izpildītāja pienākumus veiks Andrejs Maļcevs.

Kluba tīmekļa vietnē vēstīts, ka Kurtinaitis atlaists "komandas šīs sezonas neapmierinošo rezultātu dēļ".

"Mēs augstu vērtējam Kurtinaiša ieguldījumu kluba attīstībā, ar viņu saistās labākās mūsu kluba vēstures lappuses, taču šajos apstākļos mums nebija citas iespējas," par atlaišanu saka "Himki" ģenerāldirektors Pāvels Astahovs.

"Mēs nolēmām atlaist Kurtinaiti un iecelt Malcevu par galvenā trenera pienākumu izpildītāju. Tas ir labs krievu speciālists, kuram ir gan galvenā trenera pieredze, gan daudzi tituli ar jauniešu komandām, gan darbs veiksmīgāko Eiropas treneru vadībā," piebilst Astahovs.

Iepriekš sezonas laikā tika atlaisti Kurtinaiša asistenti Giedrs Kurtinaitis, Roberts Kuncaitis un Evalds Kandratavičs.

Kurtinaitis "Himki" komandu vadījis divas reizes. Pirmo reizi pie "Himki" stūres Kurtinaitis stājās 2011. gada martā, pēc aiziešanas no Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga". Viņa vadībā Piemaskavas basketbola klubs kļuva par VTB Vienotās basketbola līgas čempioniem un divreiz izcīnīja Eiropas kausu — 2012. un 2015. gadā. Pēc tam viņš šajā klubā atgriezās 2019. gadā, un VTB līgā izcīnīja sudraba godalgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!