Maskavas apgabala "Himki" vienība ceturtdien piedzīvoja smagāko zaudējumu kluba vēsturē ULEB Eirolīgas spēlē, izbraukumā atzīstot Stambulas "Anadolu Efes" pārākumu.

Stambulas klubs viesus no Krievijas piesmēja ar rezultātu 99:60 (26:19, 26:17, 23:10, 24:14).

Maskavas kluba rindās Dairis Bertāns laukumā pavadīja 18:30 minūtes. Rūjienietis sev atvēlētajā laikā netrāpīja abus izpildītos tālmetienus, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, kā arī piecreiz pārkāpa noteikumus.

Jānis Timma vēl nav atgriezies ierindā kopš decembra beigās piedzīvota ceļgala sasituma. Klubam joprojām nespēj palīdzēt arī Gregs Monro, Jonass Jerebko un Stefans Jovičs.

"Himki" vienībai tas bija 12. zaudējums pēc kārtas Eirolīgas turnīrā. Komanda savā vēsturē nebija nekad piekāpusies ar 39 punktu deficītu, bet uz brīdi "Himki" bija pat zaudētājos ar -41.

Viesu rindās ar 14 punktiem atzīmējās Džordans Mikijs, bet 13 punkti Alekseja Šveda rēķinā.

Savukārt uzvarētāju labā 19 punktus guva Sertadžs Sanli, kurš uzstādīja jaunu personīgo rekordu Eirolīgas spēlē gūtajos punktos. Šeins Larkins sakrāja 15 punktus, bet Bugrahans Tunčers atzīmējās ar 12 punktiem. Arī Tunčeram tas ir jauns rekords Eirolīgā.

Vitorijas "Baskonia" ar rezultātu 82:91 (21:26, 22:21, 17:21, 22:23) viesos piekāpās Telavivas "Maccabi" basketbolistiem.

Spānijas kluba rindās laukumā negāja Artūrs Kurucs, kurš spēli noraudzījās no rezervistu soliņa.

Vitorijas vienības labā ar 19 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Periejs Henrijs, bet 18 punkti Aleka Pītersa kontā. Laukuma saimnieku uzvaru ar 14 punktiem kaldināja Elaidža Braients un Otelo Hanters.

"Efes" vienība ar 11 panākumiem 20 spēlēs ieņem astoto vietu, "Maccabi" ar deviņām uzvarām tikpat mačos ir 12. vietā, vietu zemāk ar tādu pašu bilanci ir "Baskonia", bet "Himki" ar divām uzvarām 20 mačos ir pārliecinošā pēdējā, 18. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!