Foto: AFP/Scanpix/LETA

Viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Hjūstonas "Rockets" līderiem Rasels Vestbruks kluba vadībai izteicis vēlmi pamest vienību, ziņo medija "The Athletic" žurnālisti.

Vestbruks, kurš nākamo trīs sezonu laikā nopelnīs 132,6 miljonus ASV dolāru, pēc pirmās sezonas "Rockets" vienībā izteicis vēlmi komandu pamest. Sarunā ar kluba vadību saspēles vadītājs paudis nemieru par atbildības trūkumu komandas iekšienē. Turklāt aizsargs vēlas pievienoties komandai, kurā varētu būt atbildīgs par vienības uzbrukumu, līdzīgi kā tas bija Oklahomsitijas "Thunder" vienībā, vēstī "The Athletic".

Vien pagājušogad "Thunder" aizmainīja savu ilgstošo kluba līderi Vestbruku pret Krisu Polu un veselām četrām pirmās kārtas drafta izvēlēm. No "Rockets" puses maiņu mudināja veikt nesaskaņas starp komandas līderi Džeimsu Hārdenu un Polu, toreiz ziņoja ASV mediji. Savukārt Vestbruka nonākšana Hjūstonā simbolizēja veca dueta atjaunošanu – Džeimss Hārdens karjeras sākumā jau bija spēlējis "Thunder" sastāvā.

Tieši Vestbruks aizvadītajā sezonā pastāvīgi sagaidījis no Hārdena atbildības izpausmes. Tuvajiem draugiem sezonas gaitā bijušas vairākas asas vārdu pārmaiņas, kuras medija avoti raksturo kā "saspringtas, bet nepieciešamas". Pēc janvārī piedzīvota zaudējuma pret Portlendas "Trail Blazers" vienību Vestbruks komandas sapulcē uzņēmies līdera lomu, uzsverot lietas, kuras katram basketbolistam jāuzlabo. Hārdens nav bijis atsaucīgs pret saņemto kritiku, liecina klātesošie.

Citi vienības basketbolisti arīdzan bijuši neapmierināti ar "Rockets" komandas vidi, vairākiem spēlētājiem norādot, ka tā ir pakārtota kluba zvaigznēm, uzsver "The Athletic".

Kluba rindās šoruden jau notikušas vairākas izmaiņas. Sadarbību ar "Rockets" nav turpinājis tās galvenais treneris Maiks D'Antoni, kura vadībā vienība 2018. gadā nokļuva vienu uzvaru no NBA fināla. Negaidīti komandu arī pametis ģenerālmenedžeris Derils Morijs, kurš komandu vadīja kopš 2006. gada un uzskatāms par tās arhitektu. Morijs īpaši izcēlās NBA vidē, komandas spēles principus balstot uz padziļinātu statistiku, bet komandu veidojot vairākkārt maiņas darījumos cenšoties iegūt zvaigznes.

Medijs ESPN jau trešdien ziņoja, ka Džeimss Hārdens un Rasels Vestbruks pauduši bažas par "Rockets" komandas nākotni. "The Athletic" gan zināms, ka Hārdens ir gatavs palikt uzticīgs Hjūstonas vienībai, bet pats klubs vēl abus spēlētājus nav padarījis pieejamus maiņu darījumos.

"Rockets" galvenā trenera amatā pirms gaidāmās sezonas pieņēma Stīvenu Sailasu, bet par kluba ģenerālmenedžeri kļuvis Morija bijušais asistents Rafaels Stouns.

Hjūstonas klubs aizvadīto sezonu noslēdza, Rietumu konferences pusfinālā piecās spēlēs piekāpjoties topošajiem čempioniem Losandželosas "Lakers" basketbolistiem.

Vestbruks tās laikā vidēji izcēlās ar 27,2 punktiem, 7,9 atlēkušajām bumbām un 7 rezultatīvām piespēlēm, devīto reizi karjerā izpelnoties vietu Visu zvaigžņu spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!