Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" pastiprinājusi sastāvu ar centra pozīcijas spēlētāju Iļju Gromovu, informē komanda.

26 gadus vecajam līvānietim tā arī ir atgriešanās "VEF Rīga" rindās, kur viņš iepriekš spēlēja no 2016. līdz 2018. gadam.

Iepriekšējā sezonā Gromovs ļoti sekmīgi pārstāvēja "Liepājas" komandu. Latvijas-Igaunijas Basketbola viņš caurmērā guva 12,6 punktus, savāca 8,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,3 pretinieku metienus.

Gromovs pirms spēlēšanas Kurzemē bija uz pusotru sezonu pametis Latviju. Basketbolists pārstavēja Krievijas superlīgas jeb otrās augstākās līgas komandas Revdas TEMP-SUMZ-UGMK un "Samara". Iepriekš basketbolists spēlējis citās Latvijas komandās – "Latvijas U18" vienībā, kā arī klubos "Ventspils" un "Jūrmala"/"Fēnikss".

Valstsvienības kreklu basketbolists vilcis Eiropas U-18 un U-20 čempionātos, kā arī 2017. gada pieaugušo izlases pārbaudes spēlēs, netiekot izvēlēts Eiropas čempionāta sastāvam. Oficiālos pieaugušo valstsvienības mačos Gromovs vēl nav piedalījies.

"VEF Rīga" iepriekšējā sezonā izcīnīja Latvijas čempiontitulu, tika pie sudraba godalgas Latvijas-Igaunijas līgā un sasniedza otro posmu FIBA Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!