Foto: FIBA
Irānas U-19 basketbola izlase Pasaules kausa izcīņas spēlē Daugavpilī otrdienas vakarā pieveica Puertoriko basketbolistus, tādējādi palīdzot Latvijas valstsvienībai ieņemt otro vietu apakšgrupā.

Pavērsieniem bagātā spēlē Irānas basketbolisti izcīnīja pirmo uzvaru B apakšgrupas mačos, ar rezultātu 81:68 pārspējot par favorīti uzskatīto Puertoriko valstsvienību.

Irānas valstsvienībai spēlē bija nepieciešama uzvara ar vismaz deviņu punktu pārsvaru, lai pakāptos uz trešo vietu apakšgrupā, bet panākums ar +17 ļautu apdzīt arī Latvijas valstsvienību. Latviešiem jebkāda irāņu uzvara ar mazāku punktu pārsvaru garantēja otro vietu apakšgrupā.

Čempionāta organizatore tādējādi trešdien pulksten 18.00 tiksies ar A apakšgrupā trešajā pozīcijā palikušo Senegālas valstsvienību. Vēl pirms Irānas un Puertoriko vienību spēles varēja nodomāt, ka latvieši tomēr paliks trešajā vietā grupā, kas nozīmētu tikšanos ar kaimiņiem no Lietuvas.

Latvijas un Senegālas vienību spēles uzvarētāja ceturtdaļfinālā tiksies ar ASV un Dienvidkorejas izlašu dueļa uzvarētāju.

Latvijas U-19 basketbola izlase Pasaules kausā piedalās ceturto reizi. Līdz šim augstākā pozīcija bijusi debijas čempionātā 1999. gadā, kad Valda Valtera vadītā izlase ieņēma devīto pozīciju.

Ziņots, ka Latvijas U-19 valstsvienība otrdien lielāko daļu spēles atradās vadībā pret spēcīgo Serbijas vienību, bet saspringtā galotnē cieta zaudējumu ar viena punkta deficītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!