Foto: LETA

Gulbenes sporta centrā prezentēta novada Basketbola attīstības programma un Jauno basketbola spēlētāju attīstības vadlīnijas, kas iecerētas kā pamats ilgtspējīgas Gulbenes novada basketbola sistēmas izveidei, aģentūru LETA informēja Gulbenes novada pašvaldībā.

Dokumentus Gulbenes novada pašvaldības uzdevumā izstrādāja basketbola treneris Mārtiņš Zībarts, piedaloties Gulbenes novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas basketbola trenerim Oskaram Vīksnam. Vairāk nekā pusgada laikā tapušie dokumenti kalpos kā pamats, uz kura būvēt ilgtspējīgu Gulbenes novada basketbola sistēmu un veidot Gulbenes novadu par Latvijas ziemeļaustrumu reģiona basketbola centru, iecerējusi pašvaldība.

Basketbola attīstības programma Gulbenes novadā ietver sevī Gulbenes novada basketbola sistēmas – Gulbenes novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas, basketbola komandas "Gulbenes Buki" – izvērtējumu, mērķus tuvākajiem gadiem un rīcības plānu noteikto uzdevumu sasniegšanai.

Savukārt jauno basketbola spēlētāju attīstības vadlīnijas ir paredzētas sporta skolas treneriem, lai palīdzētu plānot mācību treniņu darbu sporta skolas dažāda vecuma basketbolistiem. Vairāk nekā 100 lappušu apjomīgajā metodiskajā līdzeklī ir iekļauta basketbola uzbrukuma un aizsardzības taktika, tās mācīšana sporta skolā, kā arī treniņu darba plānojums dažādām vecuma grupām.

"Man bija ļoti interesanti pētīt Gulbenes novada situāciju un darboties pašvaldības sporta skolā, iepazīt tās darbības modeli, jo līdz šim esmu strādājis tikai privātos klubos. Diezgan īsā laikā bija jāsaprot, kā uzlabot basketbola treneru darbu un sadarbību ar basketbola komandu "Gulbenes Buki", lai pieejamie resursi tiku izmantoti efektīvi un Gulbenes basketbolam, kam ir spēcīgas tradīcijas, iedotu jaunu elpu," atzina Zībarts.

Pēc viņa paustā, tik apjomīgs metodiskais materiāls latviešu valodā līdz šim nav bijis pieejams.

"Vingrinājumi, kurus četru gadu laikā biju devis audzēkņiem, tagad no manas pierakstu klades un melnrakstiem, sadarbojoties ar Mārtiņu Zībartu, ir apkopoti šādā nopietnā materiālā, kas mums palīdzēs efektīvāk plānot treniņu procesu," pauda sporta skolas basketbola treneris Vīksna.

"Jauno basketbola spēlētāju attīstības vadlīniju" izstrādē savu ieguldījumu deva arī Gulbenes novada bērnu un jaunatnes sporta skolas basketbola treneris Oskars Vīksna, raksta laikraksts "Dzirkstele".

“Vingrinājumi, kurus četru gadu laikā biju devis audzēkņiem, tagad no manas pierakstu klades un melnrakstiem, sadarbojoties ar Mārtiņu Zībartu, ir apkopoti šādā nopietnā materiālā, kas mums palīdzēs efektīvāk plānot treniņu procesu. Es zināju, ko vēlos iemācīties priekšdienām, tāpēc ļoti novērtēju šo iespēju strādāt kopā ar tik pieredzējušu speciālistu, kāds ir Mārtiņš,” atklāj Vīksna.

Abi izstrādātie materiāli pašlaik būs pieejami tikai Gulbenes novada basketbola treneriem. Pašvaldībā pieļāva, ka, iespējams, nākotnē tie tiks izmantoti vienotas Latvijas basketbola sistēmas izveidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!