Foto: Mango

"VEF Rīga" kapteinis Kristaps Janičenoks, runājot par komandas ārzemju spēlētāju iejušanos vienībā, apsvēra iespēju aizvest leģionārus uz bāru, vēsta interneta portāls "basketbols.eu".

"VEF Rīga" trešdien izcīnīja trešo uzvaru "MasterCard" Baltijas Basketbola līgā, ar 75:60 pieveicot Roberta Štelmahera trenēto Lietuvas klubu "Perlas". Tomēr pēc spēles asu kritiku par ārzemju basketbolistiem izteica "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis, bet vēl pirms tam leģionārus kritizēja arī kluba viceprezidents Valdis Valters.

Savukārt Janičenoks pieļāva, ka viens no ārzemnieku pagaidām sliktā snieguma iemesliem esot neiejušanās jaunajā vienībā.

"It kā jau vajadzētu [spēlētājiem] saprasties [laukumā], divi mēneši pagājuši. Taču melošu, ja teikšu, ka esam saspēlējušies. Esam tādā kā procesā, esam nepabeigta komanda," teica Janičenoks. "Augam, skatāmies, kā kurš spēlē. Piemēram, Dairis [Bertāns] ar mani nav spēlējis, es ar viņu arī, nerunājot nemaz par amerikāņiem. Kļūdas ir neuzmanība, bet tas viss ir saistīts." Janičenoks piebilda, ka pēc smagajiem treniņiem neesot fiziskās bedres, bet esot nogurums.

Par leģionāru sniegumu Janičenoks teica, ka, iespējams, viņi vēl nav iejutušies. "Grūti, nav viegli iespēlēties, jauna sistēma, jauna valsts. Pirmkārt, viņi visi ir "rookie" (jaunie)." Basketbolists pieļāva, ka leģionārus "varbūt vajag aizvest uz bāru", bet pagaidām tam nav laika. "Varbūt sestdien. Jāparunā varbūt ar Kurtinaiti."

Nākamo spēli "VEF Rīga" aizvadīs šo sestdien, kad VTB Apvienotās līgas ietvaros "Arēnā Rīga" uzņems spēcīgo Polijas komandu "Asseco Prokom".

Video: basketbols.eu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!