Foto: DELFI
Latvijas basketbola kluba „VEF Rīga” kapteinis Kristaps Janičenoks, kurš ilgāku laiku nespēlē rokas savainojuma dēļ, otrdien piedalījies metienu treniņā, un komanda cer uz viņa atgriešanos marta vidū VTB līgas spēlē ar Lietuvas komandu Kauņas „Žalgiris”, informē vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Atgādinām, ka traumu Janičenoks guva janvāra vidū, kad „VEF Rīga” piedzīvoja zaudējumu ULEB Eiropas līgas otrās kārtas – TOP 16 - spēlē ar Čehijas komandu Nimburkas CEZ. Viņš salauza kauliņu labās plaukstas pamatnē un izmežģīja rokas īkšķi. Nākamajā dienā viņam Rīgā veica operāciju.

Janičenoka savainotajai plaukstai jau ilgāku laiku ir noņemts ģipsis, un spēlētājs rehabilitācijai veic fizioterapeitu ieteiktos vingrinājumus. Atsācis darboties ar bumbu, Janičenoks šonedēļ varētu pievienoties komandai pilnvērtīgā treniņu procesā. Lai gan komandas kapteinis iepriekš traumēto metiena roku aktīvi vingrina, nav paredzams, ka viņš varētu spēlēt jau trešdien, kad “VEF Rīga” svarīgā cīņā par iekļūšanu VTB līgas izslēgšanas spēlēs uzņems igauņu Tallinas „Kalev” basketbolistus.

Janičenoks varētu atgriezties Rīgas komandas nākamajā VTB līgas spēlē, kad 18.martā izbraukumā būs jāspēkojas ar Lietuvas grandu „Žalgiris””

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!