Foto: LETA
BK "Valmiera" komandas jaunākais spēlētājs, 17 gadus vecais uzbrucējs Jānis Bērziņš bija viens no uzvaras kaldinātājiem valmieriešu sestdienas uzvarā pār pāgājušā gada Latvijas čempioniem, BK "Barons", īpaši labu un rezultatīvu sniegumu parādot mača nobeigumā.

17 gadus vecais sportists atzīst, ka tā bija viņam līdz šim nozīmīgākā spēle pieaugušo konkurencē. "Jā, lielajā vīru basketbolā šī varētu būt nozīmīgākā spēle, bet ceru, ka ne pēdējā," saka Jānis. "Jūtu, ka ar katru spēli spēlēju aizvien pārliecinošāk, arī komandas biedri sāk aizvien vairāk uzticēties, par to man īpašs prieks. Vēl jo lielāks prieks par līdzjutēju atbalstu un viņu cerību attaisnošanu."

Par savu līdzšinējo labāko maču Jānis gan nosauc spēli pret Itāliju U-16 Eiropas čempionātā, kad pēdējās sekundēs viņš iemeta trīspunktu metienu un izrāva Latvijai uzvaru.

Novērtējot savu sniegumu jaunajā Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonā, Bērziņš ir kritisks: "Vienmēr esmu licis komandas sniegumu priekšplānā individuālajam, tāpēc sezonas sākumu par sevišķi izdevušos saukt nevaru. Taču esam uz pareizā ceļa – vinnējām pagājušā gada čempionus, izcīnot otro uzvaru pēc kārtas. No otras puses, salīdzinot ar pagājušo sezonu, mana loma komandā ir pieaugusi – lielāko daļu pēdējās spēlēs esmu sācis pamatsastāvā gan Latvijas, gan Baltijas Basketbola līgas turnīros un treneris aizvien vairāk sāk uzticēties. Protams, viss nenotiek tāpat vien – visam pamatāir smags darbs, jo šai sezonai trenera Gata Meldera vadībā sāku gatavoties jau 31.maijā."

Pagaidām jaunais basketbolists vēl nedomā par gaidāmajiem izlašu mačiem jauniešu izlašu sastāvā, kaut arī U-19 pasaules čempionāts risināsies Rīgā. "Šobrīd par to ir domāt pāragri – sezona vēl pietiekami gara un tikai ar savu sniegumu laukumā varēšu nopelnīt dalību kādā no šiem turnīriem. Dalība izlasēs ir jānopelna ar smagu darbu un tā ir goda lieta pārstāvēt savu valstsvienību! Mans mērķis ir pacīnīties par vietu U-19 izlasē, ja, protams, kāds mani tur aicinās. Būtu interesanti patrenēties trenera Jansona vadībā, par kura darba procesu esmu dzirdējis tikai vislabākās atsauksmes. Tāpat būtu prieks atkal uzspēlēt kopā ar savu bijušo komandas biedru, tagad jau Eirolīgas "veci" Dāvi Bertānu un mūžīgo jaunatnes līgas pretinieku, "itāli" Ojāru Siliņu," nosaka Jānis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!