Latvijas Basketbola līgas (LBL) kluba "Valmiera" saspēles vadītājs Jānis Kaufmanis izvēlējies palikt "Valmiera" rindās arī tāpēc, ka Latvijas vicečempioni "VEF Rīga" piedāvājuši neizdevīgāku līgumu, intervijā "Valmiera" mājaslapā internetā atzina pats basketbolists.

Kaufmanis šogad debitēja Latvijas izlasē un viņu savās rindās vēlējās redzēt arī "VEF Rīga", taču basketbolists nolēma palikt Valmierā.

"Galvenais iemesls bija tāds, ka man tiks dota iespēja pierādīt sevi kā komandas līderim un iegūt labu spēles laiku. Līguma nosacījumi arī bija labāki nekā basketbola klubam "VEF Rīga"," saka Kaufmanis.

Kaufmanis atzinīgi izsakās par atmosfēru "Valmieras" komandā. "Treniņu ziņā viss ir kārtībā, jo treneris Gatis Melderis pats ir spēlējis basketbolu augstā līmenī, tāpēc šī pieredze viņam labi noder, trenējot komandu. Mani apmierina gan treniņu process, gan apstākļi. Protams, ir bijušas arī grūtas dienas un vasara arī nebija viegla, tāpēc tagad ir grūti "ieiet" atpakaļ spēles ritmā. Ar komandas vadību arī esmu apmierināts, protams, vienmēr gribas ko vairāk, bet domāju, ka viņi ir izdarījuši ļoti daudz, lai tāda komanda Valmierā būtu. Protams, arī mūsu klubs izjūt ekonomisko krīzi, bet mēs to izturēsim un darīsim visu, lai šogad izcīnītu medaļas."

"Trenēties sākām jau jūnijā un trīs nedēļas trenējos, lai labāk sagatavotos izlasei. Tas bija milzīgs ieguldījums manā fiziskajā sagatavotībā, tāpēc izlasē jutos ļoti labi. Protams, žēl, ka netiku pamatsastāvā, bet viss vēl ir priekšā. Kad atgriezos no izlases, tad atkal sāku trenēties – bija gan fiziskie treniņi, gan skrējām krosus, cilājām svarus un attīstījām spēles tehniku trenera Gata Meldera vadībā. Domāju, ka komanda ir gatava pirmajai spēlei. Arī pats jūtos gatavs un pašsajūta ir laba," piebilst Kaufmanis.

"Valmiera" pirmo sezonas oficiālo spēli aizvadīs šo ceturtdien, kad Rīgā "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) ietvaros tiksies tieši ar "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!