Latvijas izlases basketbolists Jānis Strēlnieks karjeru neturpinās Eiropas grandā Maskavas CSKA, kura rindās saspēles vadītājs spēlējis pēdējās divas sezonas, ziņo klubs.

Talsinieks komandai pievienojās 2019. gadā, noslēdzot līgumsaistības uz divām sezonām. Šo gadu laikā Strēlnieks kluba labā VTB Vienotajā līgā un ULEB Eirolīgā laukumā devās 70 spēlēs, vidēji atzīmējoties ar 6,2 punktiem un 2,0 rezultatīvām piespēlēm.

Lai gan 2020./2021. gada sezonas laikā viņš tika izņemts no VTB līgas pieteikuma, Strēlnieks ar klubu kļuva par līgas čempioniem. Maskavas vienība šosezon arī sasniedza Eirolīgas "Final Four", kurā tā gan piedzīvoja divus zaudējumus.

Vienības galvenais treneris Dimitris Itudis saspēles vadītājam pasakās par ieguldījumu komandas panākumos un profesionalitāti, minēts CSKA mājaslapā.

Iepriekšējos karjeras gados Strēlnieks pārstāvējis basketbola klubu "Ventspils", Sanktpēterburgas "Spartak", Kijevas "Budiveļņik", "Brose Bamberg" un Pirejas "Olympiacos" komandas.

Maskavas komandas rindās Strēlnieks aizvadīja jau sesto un septīto sezonu ULEB Eirolīgā. Kontinenta spēcīgākajā starptautiskajā turnīrā basketbolists jau aizvadījis 157 spēles un guvis 1271 punktus, kas ir Latvijas basketbola rekordi. Vidēji mačā Strēlnieks atzīmējies ar 8,1 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!