Foto: EPA/Scanpix/LETA

Spānijas basketbola kluba "Barcelona" galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs otrdien aicināja Spānija un Kataloniju nopietnāk uztvert karu Ukrainā, kā arī norādīja, ka lietuvieši situāciju uztver ļoti nopietni, raksta medijs "Delfi.LT".

Latvijas izlases basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētas komandas galvenais treneris Jasikēvičs otrdien sniedza ļoti garu vēstījumu, paužot savus pārdzīvojumus par karu Ukrainā.

"Mēs mēdzām nākt mājās, lai skatītos futbolu vai basketbolu, bet, ko mēs redzam tagad? Tagad mēs visu laiku skatāmies CNN vai BBC, un sekojam ziņām par notikumiem Ukrainā. Mēs pirms treniņiem ar kolēģiem mēdzām runāt par basketbolu, bet tagad mēs satiekamies un dalāmies ar visu, ko uzzinājām par karu. Kā es pieceļos, es paķeru savu telefonu, lai redzētu, vai Kijeva un citas pilsētas vēl ir Ukrainas rokās," klāsta lietuvietis.

"Delfi.LT" norāda, ka Spānija bija viena no pēdējām Eiropas Savienības valstīm, kura slēdza savu gaisa telpu Krievijas lidmašīnām. Pret savas valdības pasīvajiem lēmumiem asi jau reaģējis Spānijas profesionālo basketbolistu asociācijas vadītājs Felipe Rejess, kurš vairākkārt sociālajās vietnēs iestājies pret Vladimira Putina režīmu.

Līdzīgu nostāju ieņēmis Jasikēvičs. "Varbūt jūs, kuri šeit dzīvo visu laiku, pilnībā nesaprotat situāciju. Bet mēs, lietuvieši, kuri dzimuši tuvu šo notikumu epicentram, saprotam, kas notiek. Spānijā un Katalonijā šis jautājums noteikti jāuztver daudz nopietnāk. To jāaptur tagad tāpēc, ka mēs nezinām, kur šis "džentelmenis" varētu doties."

Bijušais Lietuvas basketbola izlases līderis arī uzsvēra gatavību atteikties no basketbola kā savas prioritātes.

"Es kā lietuvietis klausīšu savas valdības ieteikumus, un, ja tas būs nepieciešams, basketbols tiks nolikts malā. Daudz cilvēku – ULEB Eirolīga, "Barcelona", treneru asociācija – jau zina manu nostāju. Es pilnībā atbalstu ukraiņus, un mēs centīsimies darīt vairāk, lai palīdzētu viņiem. Ceru, ka tuvākajās dienās būs kāds paziņojums," noteica Jasikēvičs.

"Vienmēr esmu izvairījies runāt par politiku vai pat biju pret politiku, bet šeit vairs nav politikas. Šeit ir karš. Tāpēc šai valstij, kurā šobrīd atrodamies, arī jābūt agresīvākai," galvenokārt spāņu pārstāvēto klātesošo auditoriju uzrunāja Jasikēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!