Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Basketbola pasaulē gada sākumā izskanēja runas, ka karjeru beigušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Darens Kolisons varētu mainīt savu lēmumu, taču sportists noraidījis visu klubu piedāvājumus, ziņo medijs ESPN.

Bijušais Indianas "Pacers" sākumsastāva saspēles vadītājs vasarā nolēma beigt profesionālā basketbolista karjeru 31 gadu vecumā, tādējādi neizmantodams iespēju parakstīt jaunu līgumu, kas būtu pārsniedzis desmit miljonu ASV dolāru apmēru.

"Kamēr es joprojām mīlu basketbolu, es zinu, ka ir svarīgākas lietas – mana ģimene un ticība,” vasarā interneta portālam "espn.com" atzina Kolisons. “Es esmu viens no Jehovas lieciniekiem un ticība man nozīme visu.”

Par Kolisonu, kurš aizvadījis 11 sezonas NBA, interesi izrādīja vairāki klubi. To skaitā bija vieni no līgas līderiem Losandželosas "Lakers" vienība. Tomēr sportists atzina, ka pagaidām nav gatavs atgriezties NBA, turklāt nav zināms, vai kādreiz būs. Interesi par basketbolista piesaisti komandai izrādīja arī Losandželosas "Clippers", Ņūorleānas "Pelicans", Sakramento "Kings" un Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda.

Iepriekšējās divas sezonas Kolisons pavadīja Indianas "Pacers" kreklā, par abām kopā saņemot 20 miljonu ASV dolāru. Pērn Kolisons piedalījās 76 spēlēs un vidēji 28,2 minūtēs atzīmējās ar 11,2 punktiem, 6,0 rezultatīvām piespēlēm un 3,1 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!