Foto: Renārs Buivids / facebook.com/BARONS

Latvijas komanda "Jēkabpils" otrdien izcīnīja uzvaru "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē, bet "Barons kvartāls" pirmajā spēlē bez traumu guvušā Kristapa Dārgā izlaida pārsvaru un cieta neveiksmi pagarinājumā.

Jēkabpilieši savā laukumā ar 90:87 (26:24, 21:23, 28:17, 15:23) pieveica Tallinas TTU vienību. Vēl aptuveni trīs minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki bija priekšā ar 87:73. Atlikušajā laikā tika ļauts viesiem ievērojami pietuvoties, bet ne izraut uzvaru.

Uzvarētājiem ar 21 punktu un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Roberts Stumbris, bet 19 punktus sameta Jurijs Aleksejevs.

Savukārt TTU komandu no neveiksmes neglāba pat 28 Jonasa Jerveleinena samestie punkti.

Līdz ar to "Jēkabpils" komanda uzvarēja ceturtajā BBL spēlē pēc kārtas. Iepriekšējās trīs spēles Jēkabpils komanda bija aizvadījusi "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros, kur trīs mačos piedzīvoti divi zaudējumi, bet kopumā deviņās spēlēs jēkabpilieši tikuši pie piecām uzvarām, kas Latvijas čempionāta ieskaitē dod ceturto vietu.

Tikmēr TTU iepriekšējās trijās BBL spēlēs bija guvusi divas uzvaras, iepriekšējā kārtā ar 97:60 pārspējot Mogiļevas "Borisfen" no Baltkrievijas. Savukārt Igaunijas čempionātā Tallinas komanda astoņās spēlēs guvusi sešas uzvaras, kas šajā turnīrā ļauj ieņemt otro vietu.

Savukārt "Barons kvartāls" Pērnavā ar 82:88 (20:15, 19:25, 14:7, 20:26, 9:15) piekāpās vienai no turnīra pastarītēm "Port of Parnu".

Vēl divas minūtes pirms pamatlaika beigām viesi bija priekšā ar 69:58, tomēr Pērnavas komanda ļoti ātri samazināja deficītu līdz 69:70 un pat ieguva vadību. Pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 73:73, bet pieliktajās piecās minūtēs pārliecinošāk turpināja darboties mājinieki.

Rīdziniekiem rezultatīvākie bija abi lietuviešu leģionāri - 19 punktus iemeta Taurs Jogela, bet ar 15 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām atzīmējās Deniss Krestiņins.

Šī "Barons kvartāls" basketbolistiem bija pirmā spēle bez viena no līderiem Kristapa Dārgā, kuram sestdien LBL spēlē plīsa kreisā ceļgala krusteniskā saite, kas paredz diezgan ilgu atveseļošanās periodu. Divkārtējie Latvijas čempioni cieta otro neveiksmi piecās BBL spēlēs, savukārt LBL rīdzinieki aizvadījuši 11 spēles, kurās tikuši pie piecām uzvarām, ieņemot sesto vietu turnīra tabulā.

Tikmēr Pērnavas basketbolisti BBL piektajā mačā izcīnīja pirmo panākumu, bet Igaunijas čempionātā "Port of Parnu" deviņās spēlēs guvusi četras uzvaras un ieņem sesto vietu turnīra tabulā.

A apakšgrupas kopvērtējumā tagad līdere ar trim panākumiem četros mačos ir Igaunijas vienība Raplas "Avis", kurai ar trijām uzvarām piecās spēlēs seko "Barons kvartāls", Ķēdaiņu "Ņevežis" no Lietuvas un "Liepāja"/"Triobet". Vienu uzvaru četros mačos ir guvusi "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, pie viena panākuma piecos mačos tikusi "Port of Parnu", bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" turnīrā iesaistīsies vien decembrī.

Savukārt B apakšgrupā līderes ar piecām uzvarām sešos mačos ir Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigždes" un "Jēkabpils", kurām ar četriem panākumiem piecos mačos seko "Ogre"/"Kumho Tyre". "Valmiera"/ORDO ar trim uzvarām piecās spēlēs atrodama ceturtajā pozīcijā, bet divas uzvaras ir Tallinas TTU vienībai. Rakveres "Tarvas" komanda tikusi pie vienas uzvaras, bet Mogiļevas "Borisfen" basketbolisti zaudējuši visos sešos aizvadītajos mačos.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startēs Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā - arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!