Foto: DELFI
Uzvaru "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas spēlē piektdien izcīnīja latvieša Ernesta Kalves pārstāvētā Lietuvas komanda Ķēdaiņu "Ņevežis", kas izbraukumā ar 83:70 (16:24, 27:11, 20:19, 20:16) pieveica Igaunijas klubu Tallinas TTU/"Kalev".

Kalve spēlēja nepilnas 13 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem, garām grozam raidot abus soda metienus.

Vēl Latvijas basketbolists izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja divas piezīmes.

Uzvarētājiem rezultatīvākais spēlētājs ar 19 punktiem bija Egidijs Dimša, kurš izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas. Savukārt TTU/"Kalev" rindās Bambale Osbijs guva 23 punktus un savāca 15 bumbas zem abiem groziem.

Pēc šī mača "Ņevežis" komanda ar deviņām uzvarām 11 spēlēs kļuva par vienīgo BBL elites divīzijas līdervienību, apsteidzot Latvijas klubu "VEF Rīga", kas tagad ar astoņām uzvarām desmit mačos atrodas otrajā vietā.

Savukārt TTU/"Kalev" basketbolisti ar trīs panākumiem 12 cīņās ieņem desmito vietu.

Kā ziņots, BBL elites divīzijas regulārajā čempionātā 12 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, bet pēc tam labākās sešas iekļūs izslēgšanas cīņās, kur tām pievienosies spēcīgākie Lietuvas klubi - Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!