Foto: AP/Scanpix
Karjeru noslēdzis amerikāņu basketbolists Džeisons Kolinss, kurš pērn kļuva par pirmo Ziemeļamerikas aktīvo profesionālo sportistu, kurš atzinies, ka ir gejs, vēsta izdevums "Sports Illustrated".

Kolinss savu atzīšanos pērn aprīlī pauda tieši intervijā "Sports Illustrated", bet šī gada februārī viņš kļuva par pirmo spēlētāju, kurš pēc homoseksualitātes atklāšanas arī devies laukumā, pievienojoties Bruklinas "Nets" komandai.

"Jūtos brīnišķīgi, ka esmu bijis daļa no sporta pārmaiņu procesa," izteicies Kolinss, paužot pateicību sabiedrībai, treneriem un spēlētājiem, kas viņu pieņēmuši.

Oficiāli Kolinss karjeru noslēgs trešdien, kad "Nets" sacentīsies ar Milvoki "Bucks". Zīmīgi, ka Milvoki klubu pašlaik trenē Džeisons Kids, kurš pērn kā "Nets" treneris īpaši atbalstīja spēlētāju.

"Apzinoties visas problēmas, ar kurām es būtu varējis saskarties ģērbtuvē, Džeisona atbalsts bija ļoti nozīmīgs," pauda Kolinss.

Pašlaik 35 gadus vecais Kolinss 14 sezonu laikā pārstāvēja Bostonas "Celtics", Vašingtonas "Wizards", Ņūdžersijas/Bruklinas "Nets", Memfisas "Grizzlies", Minesotas "Timberwolves" un Atlantas "Hawks" komandas, 735 regulārās sezonas mačos izceļoties vidēji ar 3,6 punktiem un 3,7 atlēkušajām bumbām.

Centra uzbrucēju Kolinsu 2001.gada NBA draftā ar kopējo 18.numuru izvēlējās Hjūstonas "Rockets".

Pēc sava sensacionālā paziņojuma Kolinss izpelnījās lielu sabiedrības atbalstu, tostarp no ASV prezidenta Baraka Obamas puses.

Pārējās Ziemeļamerikas profesionālajās līgās - Nacionālajā hokeja līgā (NHL), Amerikas Futbola līgā (NFL) un Beisbola augstākajā līgā (MLB) - līdz šim neviens spēlētājs nav atzinies homoseksualitātē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!