Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā piektdien 31. uzvaru sezonā izcīnīja Ņujorkas "Knicks" komanda, ar 105:91 pieveicot principiālo konkurentu Bruklinas "Nets". Porziņģis spēlē nepiedalījās pleca savainojuma dēļ un, iespējams, viņš šosezon vairs nespēlēs, vēstīts līgas mājaslapā.

Rezultatīvākais uzvarētāju komandā bija Lengstons Galovejs, kurš 14 no saviem 18 punktiem guva spēles pēdējā ceturtdaļā un spēles laikā izdarīja arī septiņas rezultatīvas piespēles. "Knicks" līderis Karmelo Entonijs guva 13 punktus, izdarīja četras rezultatīvas piespēles un tika pie sešām atlecošajām bumbām.

Savainotā Porziņga vietā sākumsastāvā laukumā devās Deriks Viljams, kurš tika pie 16 punktiem un vienas atlecošās bumbas. Mačā nepiedalījās arī "Knicks" saspēles vadītājs Hosē Kalderons.

"Nets" komandā ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Šons Klipatriks. Mačā tikās dvīņu brāļi Bruks Lopezs no "Nets" un Robins Lopezs no "Knicks", abi atzīmēja savu 28. dzimšanas dienu. Brāļu savstarpējā duelī pārāks izrādījās Bruks, viņš guva 16 punktus, bet Robins iemeta sešus punktus.

Jau vēstīts, ka Kristaps Porziņģis guvis labā pleca savainojumu, kuram ceturtdien tika veikta magnētiskā rezonanse. Latviešu talants traumu guva mačā pret Ņūorleānas "Pelicans", kad iespaidīgi bloķēja Alonso Džī metiena mēģinājumu. "Knicks" treneris Kurts Rembis teicis, ka Porziņģi laidīs laukumā vien tad, ja būs drošs, ka tas neradīs draudus Porziņģim iedzīvoties vēl lielākā savainojumā.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs svētdien, kad tiksies ar Indianas "Pacers" komandu, kura ar 39 uzvarām un 36 zaudējumiem ieņem astoto vietu Austrumu konferencē un cīnās par vietu izslēgšanas spēlēs. Tikmēr "Knicks" jau zaudējusi cerības šīs sezonas cīņā par NBA čempiona titulu un komandai atlicis vien aizvadīt pēdējās piecas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!