Foto: AP/Scanpix

Talantīgā latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" uz desmit dienu pārbaudes laiku piesaistījusi Džimeru Fredeti, kurš nesen tika atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgas Visu zvaigžņu spēles vērtīgāko spēlētāju.

Pašlaik 26 gadus vecais Fredete savas karjeras laikā nepilnas piecas sezonas spēlējis NBA komandās, pārstāvot Sakramento "Kings", Čikāgas "Bulls" un Ņūorleānas "Pelicans". Aizsargs kopumā piedalījies 233 mačos un vidēji 13,5 laukumā pavadītajās minūtēs guvis 6,0 punktus.

Fredete sezonu sāka "Pelicans" vienībā, taču viņš piedalījās tikai četros mačos un novembrī tika atlaists. Sezonu basketbolists turpināja NBA Attīstības līgas komandā Vestčesteras "Knicks", kuras sastāvā viņš vidēji guvis 21,8 punktus, kas šajā turnīrā ir piektais labākais rādītājs.

Pirms nedēļas Fredete piedalījās NBA Attīstības līgas Visu zvaigžņu spēlē, kurā guva 35 punktus, sasniedzot jaunu šīs spēles rekordu, un saņēma MVP jeb vērtīgākā spēlētāja balvu.

Fredete, kurš dzimis Ņujorkā, ar desmito numuru tika izvēlēts 2011 .gada NBA draftā, taču Milvoki "Bucks" komanda spēlētāju uzreiz aizmainīja uz "Kings".

"Knicks" nākamo maču aizvadīs pirmdien, savā laukumā uzņemot Toronto "Raptors", kas ir Austrumu konferences vicelīdere. Pašlaik "Knicks" ar 24 panākumiem 57 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Ar 56 spēlēs vidēji iemestiem 13,9 punktiem un izcīnītām 7,6 atlēkušajām bumbām Porziņģis savā NBA debijas sezonā ir "Knicks" komandas trešais rezultatīvākais basketbolists un otrais labākais cīņā par atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!