Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" leģenda Kobe Braients svētdien gājis bojā helikoptera avārijā, vēsta slavenību portāls TMZ. Vēlāk to apstiprināja arī citi Ziemeļamerikas mediji.

41 gadu vecais Braients ar četriem citiem cilvēkiem bijis savā privātajā helikopterā "Sikorsky S-76", kas piedzīvoja avāriju. Kad notikumu vietā ieradās glābēji, izdzīvojošo nebija. Šobrīd varasiestādes apstiprinājušas piecu cilvēku bojāeju. Traģēdija notikusi kalnos netālu no Kalabasas pilsētas. Negadījums noticis neilgi pirms pulksten 10 pēc vietējā laika.

Avārijas vietā izcēlies ugunsgrēks, un glābējiem bija apgrūtināta piekļuve helikopteram. Vēlāk gan izdevies lokalizēt ugunsgrēku.

Braientam ar sievu Vanesu ir četras meitas – Džjanna, Natālija, Bjanka un Kapri. Lai arī sākotnējā informācija liecināja, ka viņa sieva un bērni neesot bijuši lidaparātā, tomēr ESPN žurnālista Eidriena Vodžnarovska rīcībā esošā informācija liecina, ka Braients esot bijis kopā ar savu 13 gadus veco meitu Džjannu. Viņi kopā ar vēl kādu jaunu basketbolisti un viņas vecāku esot devušies ceļā vērot basketbola spēli.

Šobrīd sākta traģēdijas izmeklēšana.

Savas NBA karjeras laikā Braients piecreiz kļuva par NBA čempionu, vienreiz ieguva sezonas MVP balvu un reizi tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Braients savā karjerā vidēji mačā izcēlās ar 25 punktiem, 5,2 atlēkušajām bumbām un 4,7 rezultatīvām piespēlēm. Viņa rezultatīvākā sezona bija 2005./2006. gada sezonā, kad viņš izcēlās ar vidēji gūtiem 35,4 punktiem.

2006.gada 22.janvārī Braients guva 81 punktu uzvarā ar 122:104 pār Toronto Raptors. Viņam izdevās pārspēt Lakers kluba rezultativitātes rekordu, kas līdz tam piederēja Eldžinam Beiloram, kurš 1960.gadā vienā spēlē guva 71 punktu

Braients ir divkārtējs olimpiskais čempions, izcīnot zelta medaļas ar ASV valstsvienību 2008.gada Pekinas un 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Pēc savas spožās NBA karjeras viņš pievērsās citiem projektiem, un ar savu īsmetrāžas filmu "Dārgais basketbols" ieguva Amerikas Kinoakadēmijas balvu "Oskars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!