Spānijas basketbola čempionāta jaunās sezonas pirmajā spēlē svētdien 19 punktus guva latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters, palīdzot viņa pārstāvētajam klubam "Fuenlabrada" savā laukumā ar rezultātu 71:64 (21:11, 11:13, 20:19, 19:21) pieveikt "Lagun Aro" komandu.

Šajā mačā latvietis spēlēja 24 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā realizēja sešus no septiņiem divpunktu metieniem, vienu no trim trīspunktu metieniem, kā arī visus četrus soda metienus. Tāpat Valters izcīnīja divas atlēkušās bumbas un izpildīja vienu rezultatīvu piespēli.

Svētdien pirmās kārtas maču aizvadīs cita latviešu saspēles vadītāja Jāņa Blūma pārstāvētā Bilbao "Bizkaia Basket" vienība, kas izbraukumā spēkosies ar Manrezas "Assignia" komandu.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Valters spēlēja citā Spānijas komandā "DKV Joventut", vidēji mačā gūstot 7,5 punktus un izpildot 4,3 rezultatīvas piespēles.

Kaut Valteram ar "DKV Joventut" komandu bija noslēgts līgums uz divām sezonām, vienība vēlējusies to pārtraukt. Tikmēr "Fuenlabrada" vienībā pagājušo sezonu uzsāka cits latvietis Kaspars Bērziņš.

Tikmēr Blūms "Bizkaia Basket" komandā spēlēs trešo sezonu pēc kārtas.

Jau ziņots, ka "Bizkaia Basket" aizvadīto sezonu noslēdza devītajā vietā, "DKV Joventut" ierindojās desmitajā pozīcijā, bet "Fuenlabrada" ieņēma 16.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!