Foto: LETA
15 punktus Eiropas kausa izcīņas pirmā posma pēdējās, sestās, kārtas spēlē otrdien guva latviešu basketbolists Rihards Kuksiks, tomēr viņa pārstāvētā Spānijas komanda "Valencia Basket" piedzīvoja zaudējumu un sacensību nākamajā kārtā tiksies arī ar Latvijas čempionvienību "VEF Rīga".

Aizvadītajā mačā "Valencia Basket" ar 83:87 (22:20, 16:20, 22:22, 23:25) saspringtā cīņā piekāpās Beļģijas vienībai Ostendes "Telenet".

Kuksiks spēli uzsāka savas komandas pamatsastāvā, nospēlēto 27 minūšu un 49 sekunžu laikā realizējot trīs no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem un trīs no deviņiem tālmetieniem.

Vēl latvieša kontā bija trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un četri noteikumu pārkāpumi, kas viņam deva deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

23 punktus "Valencia Basket" labā guva Rafa Martiness, bet ar 20 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Zarko Rakočevičs.

Tikmēr "Telenet" kontā pa 19 punktiem guva Vinstons Kenedijs un Dušans Džordževičs.

Otrajā šīs grupas mačā vēl sīvākā cīņā Francijas vienība Lionas "Asvel Basket" savā laukumā ar 69:68 (12:21, 20:18, 15:5, 9:12, 13:12) pagarinājumā pieveica Bulgārijas komandu Sofijas "Lukoil Academic".

Uzvaru "Asvel Basket" komandai pagarinājuma pēdējā sekundē izrāva Kims Tillijs un tieši šis rezultāts nozīmēja, ka "Valencia Basket" nākamajā posmā spēkosies ar "VEF Rīga".

D apakšgrupā "Asvel Basket" un "Valencia Basket" komandas izcīnīja pa četrām uzvarām sešās spēlēs, bet augstāku vietu izcīnīja Francijas vienība, jo abu komandu savstarpējās cīņās viņi sameta par vienu punktu vairāk. Tikmēr "Lukoil Academic" un "Telenet" komandas izcīnīja pa divām uzvarām sešos mačos.

Katras grupas divas labākās komandas iekļuva nākamajā kārtā, kurā atkal tiks izspēlēts apakšgrupu turnīrs.

"Valencia Basket" kā D grupas otrā spēcīgākā komanda otrajā posmā spēlēs vienā grupā ne tikai ar "VEF Rīga", bet arī ar Čehijas čempionvienību Nimburkas CEZ un Francijas komandu "Gravelines".

Kā ziņots, vēl vienā mačā piecus punktus guva latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, bet viņa pārstāvētā Krievijas basketbola vienība Sanktpēterburgas "Spartak" ar rezultātu 97:77 (23:14, 24:25, 30:19, 20:19) savā laukumā pieveica Itālijas komandu Trevīzo "Benetton Basket".

Strēlnieks laukumā pabija 19 minūtes un piecas sekundes, realizējot vienu no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem un arī vienu no diviem tālmetieniem. Tāpat latvietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja trīs piezīmes, kas deva septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Otrajā G apakšgrupas sestās kārtas spēlē otrdien Vācijas komanda Minhenes "Bayern" ar 80:65 (25:17, 21:10, 13:16, 21:22) pieveica Horvātijas vienību Zagrebas "Cedevita".

G apakšgrupas kopvērtējumā "Spartak" izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar sešiem panākumiem, bet pie otrās vietas tika "Benetton Basket" vienība, kuras kontā bija trīs uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!