Foto: AFP/Scanpix/LETA
Lai arī veselības likstu dēļ Latvijas basketbolists Rodions Kurucs izlaida trešdienas Bruklinas "Nets" komandas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta maču, viņš gatavojas piedalīties piektdien gaidāmajā Uzlecošo zvaigžņu spēlē.

"Nets" trešdien izbraukumā ar rezultātu 148:139 (30:29, 25:29, 29:26, 25:25, 9:9, 10:10, 20:11) vien trešajā pagarinājumā pārspēja pieticīgus rezultātus uzrādošo Klīvlendas "Cavaliers", bet elkoņa sastiepuma dēļ Kurucs šajā cīņā nepiedalījās.

Kā pēc trešdienas spēles "Nets" galvenā trenera Kenija Etkinsona teikto citē laikraksts "The New York Post", Kuruca trauma ir īstermiņa, turklāt vienības stūrmanis atklāja, ka Latvijas basketbolists piedalīsies piektdienas paraugmačā, kurā spēlēs arī viņa komandas biedrs Džerets Alens.

Savukārt divas dienas vēlāk turpat Šarlotā notiks nedēļas kulminācija - NBA Visu zvaigžņu spēle.

Kurucs savā NBA debijas sezonā vidēji mačā izcēlies ar 8,8 punktiem un 3,6 atlēkušajām bumbām, tomēr pēdējā laikā viņa produktivitāte ir kritusies.

"Nets" ar 30 uzvarām 59 spēlēs ieņem stabilu sesto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Nākamo cīņu "Nets" aizvadīs pēc NBA Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma, kad 21.februārī uzņems Portlendas "Trail Blazers", turklāt gaidāms, ka Kurucs šajā mačā piedalīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!