Otrdien ULEB Eiropas kausa spēlē Belgradā tikās Latvijas izlases basketbolistu Rodiona Kuruca un Artūra Žagara pārstāvētas komandas, uzvaru svinot Kurucam un Belgradas "Partizan" vienībai.

Belgradas "Partizan" vienība mājās ar rezultātu 68:67 (19:17, 15:22, 15:20, 19:8) pārspēja Badalonas "Joventut" komandu.

Laukuma saimnieki bija iedzinējos visu otro puslaiku līdz Kevins Panters ar sarežģītu pustālo metienu 27 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca "Partizan" komandai vadību (66:65). Viesu labā ar brīvu un precīzu metienu atbildēja Pau Ribass, taču Panteram pa spēkam bija vēl viens rezultatīvs raidījums, amerikānim atkal izceļoties ar meistarīgu metienu pēc dribla.

Mājinieku rindās otro spēli ULEB Eiropas kausā aizvadīja Rodions Kurucs, kurš atkal gāja laukumā pamatsastāvā. Cēsnieks sakrāja septiņus punktus (3/3 divpunktu metienos, 0/1 trīspunktu metienos, 1/4 soda metienos), trīs atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas un vienu rezultatīvu piespēli. Tiesa, uzbrucējs 14:44 minūšu laikā nopelnīja piecas piezīmes.

Kurucs īpaši atzīmējās pirmajā ceturtdaļā, kad vispirms pēc caurgājiena efektīgi trieca bumbu grozā ar abām rokām. Savukārt minūti vēlāk uzbrucējs pie pretinieku groza driblā atbruņoja Džoelu Parru un tūlīt pēc tam vēlreiz norībināja grozu ar abām rokām.

Basketbolistam otrajā puslaikā patraucēja personīgās piezīmes. Slavenais treneris Žeļko Obradovičs vidzemniekam uzticējās arī mača izskaņā, taču Kurucs nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām cīņā par atlēkušo bumbu nopelnīja piekto personīgo pārkāpumu.

Zīmīgi, ka pirmo reizi šosezon "Joventut" komandas pieteikumā tika iekļauts Artūrs Žagars, kurš aizvadīto vasaru veltīja, lai atkoptos no cirkšņa savainojuma. Saspēles vadītājs gan laukumā neizgāja. Spānijas komandai līdzi uz Belgradu nedevās 19 gadus vecais Krišs Helmanis, kurš šosezon debitēja Badalonas vienības sastāvā.

Uzvarētāju labā 18 punktus sakrāja Panters, bet viesu rindās ar 15 punktiem izcēlās Parra.

Savukārt Itālijas pilsētā Trento uzvaru otrdien izcīnīja Kaspars Bērziņš un Paņevēžas "Lietkabelis" komanda. Lietuvas vienība ar rezultātu 77:61 (24:12, 14:22, 19:15, 20:12) pārspēja Trento "Dolomiti Energia" komandu.

Bērziņš laukumā pavadīja 10:36 minūtes, atzīmējoties ar diviem punktiem, kuri tika gūti no soda metienu līnijas, un trim atlēkušajām bumbām.

Panākumu ar 20 punktiem kaldināja Panajotis Kalaicakis, bet mājinieku rindās 18 punktus sakrāja Džonatans Viljamss.

"Partizan" ar trim uzvarām trijās spēlēs ieņem pirmo vietu A apakšgrupā, bet trešo vietu ar diviem panākumiem dala "Joventut" un "Lietkabelis" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!