Latvijas basketbola izlasē spēlējušais uzbrucējs Mārtiņš Laksa pametis Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Kompostelas "Rio Natura Monbus Obradoiro", pievienojoties Polijas basketbola līgas (PLK) vienībai Ļubļinas "Start", vēsta poļu komanda.

Basketbolists ar Spānijas klubu 2017. gada vasarā vienojās par trīs gadus ilgām līgumsaistībām. Savā pirmajā sezonā ACB līgā Laksa izgāja laukumā 28 spēlēs, kurās viņš vidēji atzīmējās ar laukumā pavadītām 10,1 minūtēm un 3,6 punktiem.

Taču aizvadītajā gadā Laksa lielākajā daļā spēļu pat netika komandas pieteikumā, vien sezonas izskaņā divas reizes dodoties laukumā. 29 gadus vecais basketbolists šajos mačos atzīmējās ar astoņām nospēlētām minūtēm un vienu trāpītu trīspunktnieku.

Spānijas klubs pēc sezonas vēstīja, ka tas izmantojis līgumā paredzēto iespēju atteikties no trešās sadarbības sezonas.

Karjeras laikā rīdzinieks pārstāvējis pašmāju klubus "VEF Rīga", "Ventspils", "Jūrmala/Fēnikss" un "Valmiera/ORDO". Laksa ir viens no retajiem basketbolistiem, kurš ar trim dažādiem Latvijas klubiem kļuvis par Latvijas basketbola līgas (LBL) čempionu, spējot to paveikt gan ar Rīgas, gan Ventspils, gan Valmieras vienībām.

Šo sasniegumu pārspējis vien karjeru beigušais aizsargs Sandis Valters, kurš LBL triumfēja ar vienībām "Brocēni", "ASK Rīga", "VEF Rīga" un "Ventspils".

Laksa karjeras laikā pārstāvējis visas Latvijas jauniešu izlases, kā arī aizvadījis 11 spēles pieaugušo valstsvienības rindās, tajās kopā gūstot 27 punktus.

Savukārt Ļubļinas vienība spēcīgāko sabiedrībā spēlē kopš 2014. gada, tomēr izslēgšanas spēles vienība līdz šim nav sasniegusi. Pērn vienība ar 30 spēlēs izcīnītām 13 uzvarām ieņēma desmito vietu 16 klubu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!