Latvijas basketbolistu Rolanda Freimaņa un Jāņa Bērziņa pārstāvētā Zelonas Guras "Stelmet Enea" piektdien cieta zaudējumu Vienotās līgas izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla otrajā spēlē un noslēdza sezonu.

Polijas klubs savā laukumā ar rezultātu 79:90 (25:24, 12:15, 19:27, 23:24) piekāpās Krievijas vienībai Kazaņas "Unics", sērijā līdz divām uzvarām atzīstot pretinieku pārākumu ar 0-2.

Freimanis guva desmit punktus, laukumā pavadītajās 31 minūtē un 32 sekundēs realizējot divus no septiņiem divpunktu metieniem un divus no pieciem "trejačiem. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva divas kļūdas, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un sakrāja četrus efektivitātes koeficienta punktus.

Bērziņš 19 minūtēs un 57 sekundēs guva piecus punktus, grozā raidot piecus no sešiem "sodiņiem", toties viņš nerealizēja abus divus izpildītos tālmetienus. Viņa kontā bija arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, trīs piezīmes, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi un astoņi efektivitātes koeficienta punkti.

Mājiniekiem ar 20 punktiem rezultatīvākais bija savulaik Liepājas un "VEF Rīga" klubos spēlējušais Kriss Ričards, bet pretiniekiem 18 punktus guva Džamars Smits.

Mareka Mejera pārstāvētā Permas "Parma" ceturtdaļfinālā ar 0-2 zaudēja Sanktpēterburgas "Zeņit", bet Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA cīnās neizšķirti 1-1 ar "Ņižņij Novgorod". Finansiālo un sportisko problēmu vajātā Maskavas apgabala "Himki", kuras sastāvā šosezon spēlēja Jānis Timma un Dairis Bertāns, ar 0-2 piekāpās Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Izslēgšanas spēlēs neiekļuva Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga vadītā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā "Kalev"/"Cramo", kas ieņēma desmito vietu, Nursultanas "Astana" vienība ar Ojāru Siliņu, kas finišēja 12.vietā, un Toma Leimaņa un Klāva Čavara pārstāvētā Minskas "Cmoki", kuras treneru korpusā ir arī Edmunds Valeiko, kura noslēdza turnīra tabulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!