Foto: LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlase trešdien, 16. augustā, "Arēnā Rīga" savā noslēdzošajā mačā savā laukumā pirms Pasaules kausa ar 94:57 (16:20, 23:12, 25:8, 30:17) sagrāva Somiju.

Karjeras rezultatīvāko spēli Latvijas izlasē trešdien aizvadīja Rolands Šmits , kurš iemeta 21 punktu. Savukārt Andrejs Gražulis pievienoja 15 punktus un desmit atlēkušās bumbas, kamēr 11 punkti Dāvim Bertānam.

Tikmēr Somijas valstsvienībā 11 punktus iemeta Eliass Valtonens, bet desmit punkti Aleksam Mērfijam.

Latvijas izlasei šī bija noslēdzošā pārbaudes spēle savā laukumā. Nākamnedēļ tā debitēs Pasaules kausā un vēl pirms tam Taivānā pārbaudes mačos tiksies ar Puertoriko (20. augustā) un Lietuvu (22. augustā).

Spēles sākums Latvijas valstsvienībai padevās bikls, somiem bija 11:0 izrāviens un vadība ar 13:3. Galvenais treneris Luka Banki ņēma minūtes pārtraukumu, un komanda pamodās. Kaut arī pirmais ceturksnis tika zaudēts ar 16:20, otrās ceturtdaļas ievadā Latvija pārņēma kontroli pār maču un atpakaļ vairs neatskatījās.

Piepildītajā "Arēnā Rīga" mājinieki uzņēma arvien augstāku tempu, kam somi neturēja līdz. Puslaika pārtraukumā Latvijai bija jau 39:32 pārsvars, turklāt 12 punktus no tiem bija guvis Šmits. Vēl lieliskāka bija trešā ceturtdaļa, kurā Somija iemeta tikai astoņus punktus, kamēr Latvijai bija pilnīga kontrole. Vadība sasniedza ne tikai 10 un 20 punktus, bet arī 30 un pat 40. Latviešiem sekmējās spēle gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas un Somijas cīņas teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!