Foto: F64

Pesimistiskākās prognozes par Latvijas basketbola spožākās zvaigznes Kristapa Porziņģa dalību Pasaules kausa izcīņā izrādījās pareizas, un no valstsvienības sastāva izkrita vēl viens līderis. Šobrīd nedaudz jūtama vilšanās sajūta par to, kā tika pasniegta visa informācija par Porziņģa situāciju. Vai Latvijas Basketbola savienība (LBS) varēja rīkoties labāk?

Jau iepriekš bija zināms, ka Latvijas izlasē Pasaules kausā nespēlēs aizsargi Jānis Strēlnieks un Rihards LomažsViņiem pievienojies arī Kristaps Porziņģis, bet vēl simtprocentīgi nav zināma Dāvja Bertāna un Jāņa Timmas gatavība, jo arī viņi nav piedalījušies nevienā no pārbaudes spēlēm.

Sākotnēji LBS publiskajos paziņojumos vairāku spēlētāju nespēlēšanu pārbaudes spēlēs skaidroja ar to, ka treniņnometnes pirmajā nedēļā slodze variēta atkarībā no spēlētāju veselības stāvokļa. Gatavošanās posmā izšķiroša nozīme ir spēlētāju veselības stāvoklim un gatavībai izturēt spēles slodzi, norādīja LBS. Pēc pārbaudes spēlēm galvenais treneris Luka Banki stāstīja, ka viss process rit pēc noteiktā protokola, tomēr bija jaušama piesardzība viņa izteikumos.

"To, ka kaut kas nav labi, varēja sākt nojaust jau pirms pirmās pārbaudes spēles pret Zviedriju. LBS mārketings bija vērsts uz to, ka Kristaps savā dzimšanās dienā spēlēs savu skatītāju priekšā, bet tas nenotika. Tāpēc iedīgļi tam jau bija jaušami. Neoficiāli bija dzirdēta dažāda informācija, bet ar katru dienu auga augumā iespējamība, ka Kristaps varētu nespēlēt," sarunā ar portālu "Delfi" teica basketbola žurnālists Andrejs Siliņš.

"Es aicinātu līdzjutējus saprast, cik tas viss ir komplicēti. Ir arī trešā puse – klubs, kas maksā atalgojumu," atgādināja bijušais Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps. "Kristapa klubu maiņa nospēlēja nedaudz par sliktu."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!