Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas Basketbola savienība (LBS) darīja visu iespējamo, lai Kristaps Porziņģis varētu palīdzēt Latvijas valstsvienībai Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, tomēr daba izrādījās pārāka par visu, trešdien TV3 ziņu raidījumā "900 sekundes" sacīja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Jau vēstīts, ka otrdien, 15. augustā, oficiāli kļuva zināms, ka Kristaps Porziņģis pēdas savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Latvijas izlases Pasaules kausa izcīņā.

"Treneriem bija vairāki plāni, gan ar Kristapu ierindā, gan bez viņa. Kristaps tik ļoti centās savest sevi kārtībā, mēs līdz pēdējam cerējām. Viņam pat bija rezervētas biļetes uz Taivānu, bet šoreiz palīdzēt viņš nevarēs," raidījumā sacīja Cipruss.

LBS ģenerālsekretārs atklāja, ka Porziņģis nav bijis gatavs jau no paša treniņnometnes sākuma. "Mēs vienkārši darījām visu mūsu iespēju un neiespēju robežās. Fizioterapeiti pavadīja neskaitāmas stundas tam. Vienīgais, kurš nav pieskāries Kristapa pēdai, ir mūsu prezidents, pie kura viesojāmies aizvakar. Viss pārējais tika darīts no visām pusēm, lai Kristaps piedalītos, bet daba ir pārāka par visu," turpināja Cipruss.

Nevar izslēgt, ka Porziņģa jaunā komanda Bostonas ''Celtics'' uzstāja uz savu viedokli, bet galavārds esot bijis pašam Porziņģim, uzskata Cipruss. "Ne jau Latvijas izlase vai ''Celtics'' kaut ko nolēma par labu vai sliktu, to nolēma viņa veselības stāvoklis. Šobrīd viņš nav simtprocentīgi gatavs. Baidos, ka viņš nav pat 50% gatavs, lai parādītu savu labāko sniegumu."

Cipruss norādīja, ka LBS neesot izmantojusi Porziņģi kā magnētu, lai piesaistītu skatītājus uz pārbaudes spēlēm, tomēr viņš sacīja, ka LBS cilvēkiem, kuri gribēja nākt skatīties nevis izlasi, bet Porziņģi, dos iespēju atgūt naudu par biļeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!