Foto: F64

Latvijas basketbola izlasei 2023. gada Pasaules kausa izcīņā nevarēs palīdzēt Kristaps Porziņģis. To otrdien vispirms vēstīja medijs ''basketnews.com'', norādot, ka oficiāls paziņojums gaidāms trešdien, 16. augustā. Brīdi vēlāk to apstiprināja arī pats Porziņģis.

Līdz šim Porziņģis nav piedalījies nevienā pārbaudes spēlē, un visas trīs uzvaras sagatavošanās posmā pirms Pasaules kausa viņš vērojis no laukuma malas.

"Ir grūti, es jūtos ļoti atbildīgs savu un Latvijas valstsvienības atbalstītāju priekšā, taču ir pieņemts lēmums, ka es nespēlēšu Pasaules kausā," savā sociālā tīkla "Twitter" paziņojumā rakstīja pats Porziņģis. "Pēc vairāku nedēļu atlabšanas procesa un atkārtota izmeklējuma, vēl joprojām pēdas plantārais fascīts man neļauj atrasties uz laukuma pilnā gatavībā."

"Šis kopīgais lēmums ir pieņemts gan no valstsvienības medicīniskā personāla un treneru korpusa, gan "Celtics" komandas – ar padomu un viedokli, ka šobrīd ir nepieciešams turpināt atveseļošanās procesu," viņš turpināja.

"Šāds lēmums nav viegli pieņemams, taču apsolu, ka būšu klāt un atbalstīšu komandu tā kā spēju. Mūsu zeme – Latvija!" rakstīja Porziņģis.

Arī iepriekš ārvalstu mediji ziņoja par to, ka Porziņģis varētu izlaist Pasaules kausa izcīņu. Jau ziņots, ka trešdien Vācijas medija "Hamburger Abendblatt" žurnālists Ruperts Fabigs vēstīja, ka pieaugot bažas par Porziņģa iespējamo nespēlēšanu Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā. Latvijas Basketbola savienība (LBS) šādu informāciju noliedza, bet LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss norādīja, ka Porziņģis esot pateicis, ka viņš spēlēs.

Iepriekš izskanējusi informācija, ka Porziņģim pēdas savainojums traucē piedalīties valstsvienības pārbaudes spēlēs, tomēr iepriekš treneri un Latvijas Basketbola savienība (LBS) noliedza spekulācijas par valstsvienības līdera dalību finālturnīrā.

Latvijas izlasei trešdien gaidāma pārbaudes spēle pret Somijas valstsvienību, bet ceturtdien komanda dosies uz Taivānu, kur notiks pēdējās divas pārbaudes spēles pret Lietuvu un Puertoriko.

Pēc spēles ar Dominikānas Republiku galvenais treneris Luka Banki norādīja, ka pēdējā pārbaudes spēlē pret somiem būs zināmi tie 14 spēlētāji, kuri dosies uz Taivānu. Tas sakrīt ar "basketnews.com'' versiju, ka paziņojums gaidāms trešdien.

Trešdien pret Somiju maču plāno aizvadīt otrs Latvijas izlases spēlētājs no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Dāvis Bertāns, kurš šajā starpsezonā nonāca Oklahomasitija "Thunder".

Bostonas "Celtics" šajā starpsezonā maiņas darījumā Porziņģi pievienoja savam sastāvam, liekot cerības, ka viņš komandai palīdzēs izcīnīt NBA čempionu titulu. Bostonas klubs aizvadītajās sezonās bijusi viena no vadošajām Austrumu konferences komandām. 2022. gadā tā spēlēja NBA finālā, bet šajā sezonā zaudēja NBA pusfinālā. Tāpēc kluba vadība varētu nebūt sajūsmā par to, ka latvietis spēlē ar savainojumu.

Porziņģis sarunā ar Latvijas medijiem pirms treniņnometnes sākuma stāstīja, ka viņš "Celtics" komandai norādījis, cik svarīga viņam ir spēlēšana Latvijas izlases sastāvā Pasaules kausā. Klubs nekādus šķēršļus neesot licis.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase Indonēzijas pilsētā Džakartā apakšgrupā tiksies ar Libānu, Franciju un Kanādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!