Foto: LETA

Ceturtdien, 9. maijā, sāksies"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērija, kurā spēkosies četrpadsmitkārtējā fināliste "VEF Rīga" un debitante "Rīgas Zeļļi" dueli.

Mačs "VEF Rīga" laukumā "Rimi" Olimpiskajā centrā sāksies plkst.19.45, tiešraidē to pārraidot kanālam LTV7.

Sērijas norisināsies līdz vienas komandas četrām uzvarām. Otrais mačs notiks 13.maijā Daugavas sporta namā, pēc tam komandas 16.maijā atgriezīsies OSC, bet 19.maijā plānots abu komandu duelis "Arēnā Rīga".

Divas Rīgas komandas par titulu iepriekš pēdējo reizi cīnījušās 2010.gadā, kad "Barons" ar 4-3 pārspēja "VEF Rīga".

"VEF Rīga" komandai šis būs 14. fināls pēc kārtas. Līdz šim 11 reizes pretiniekos bijusi "Ventspils" vienība (bilance 9-2), bet citiem pretiniekiem līdz šim nācies piekāpties septiņu spēļu sērijās (2010.gadā - "Barons", 2016.gadā - "Valmiera"/ORDO).

"Rīgas Zeļļi" līdz finālam tikuši savā pirmajā sezonā. Iepriekš citu komandu sastāvā sešu finālsēriju pieredze bijusi Artūram Strēlniekam, piecu - Mārtiņam Meieram, kuriem abiem attiecīgi ir divi un viens tituls.

Šosezon Latvijas - Igaunijas līgas pamatturnīrā komandas savstarpējās spēlēs izcīnīja pa vienai uzvarai ("Zeļļi" 27.decembrī ar 93:86, "VEF Rīga" 14.februārī ar 98:77), bet ceturtdaļfinālā "VEF Rīga" uzvarēja abos mačos - 87:72 un 94:87. Tāpat "VEF Rīga" uzvarēja Latvijas basketbola "Užavas" kausa izcīņas finālspēlē (94:69).

"VEF Rīga" no ceturtdaļfināla bija brīva, bet pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja "Liepāju". Savukārt "Rīgas Zeļļi" vispirms ar 3-1 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu un pēc tam ar tādu pašu rezultātu pieveica "Ventspili".

Bronzas sērija starp abām Kurzemes komandām sāksies 11.maijā.

Pērn par čempioniem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bet cīņā par bronzu "Liepāja" ar 3-1 bija pārāka pār "Ogri".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!