Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirms septembrī gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra Slovēnijā aizvadīs desmit pārbaudes spēles, ceturtdien paziņoja Latvijas Basketbola savienības (LBS) pārstāvji.

LBS ikgadējā valdes biedru sapulcē ceturtdien apstiprināts gan vīriešu, gan sieviešu izlašu sagatavošanās plāns Eiropas čempionātam, kas dāmu izlasei gaidāms jūnijā Francijā, bet kungiem - septembrī Slovēnijā.

Latvijas izlašu direktors Māris Jučmanis pastāstīja, ka vīriešu valstsvienība pirms kontinenta meistarsacīkstēm aizvadīs desmit pārbaudes spēles ar plānveidīgi izvēlētiem pretiniekiem.

"Centāmies piemeklēt tādus sparinga partnerus, kas pēc spēles stila atbilstu pretiniekiem čempionātā," sacīja Jučmanis. "Kopumā aizvadīsim desmit pārbaudes spēles. Pirmo treniņu nedēļu pavadīsim Rīgā. Pēc tam dosimies uz Slovēniju, kur trenēsimies 1000 metrus virs jūras līmeņa - tādos pašos apstākļos kā čempionātā. Aizvadīsim arī pārbaudes turnīru, kurā tiksimies ar Slovēniju, Serbiju un Itāliju."

8. un 9.augustā Latvijas komandai paredzēta pārbaudes cīņa ar Krievijas izlasi, bet pēc tam komanda dosies uz Horvātiju, kur tiksies ar Horvātijas, Krievijas un Itālijas izlasēm. Savukārt tieši pirms čempionāta Latvijai paredzētas divas pārbaudes cīņas Somijā ar šīs valsts izlasi.

"Izlasē piekrituši atgriezties Jānis Blūms un Kristaps Janičenoks. Strādājam pie tā, lai sastāvā būtu arī Andris Biedriņš - viņa spēks zem groza mums ļoti noderētu. Sastāvs būs azarta un pieredzes kombinācija, jo vienībā spēlēs gados jaunie basketbolisti, kas izcīnīja tiesības piedalīties čempionātā, un jau minētie pieredzējušie spēlētāji," sastāva aprises atklāja izlases direktors.

Iepriekš vēlmi izlasē redzēt Biedriņu publiski paudis arī komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā zināms, Eiropas čempionāts no 4. līdz 22.septembrim risināsies Slovēnijā.

Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbiju, Maķedoniju, Melnkalni, Bosniju un Hercegovinu, kā arī Lietuvu.

Latvijas izlase finālturnīrā spēlējusi katru reizi kopš 2001.gada un piedalīsies septītajā finālturnīrā pēc kārtas. Tomēr pēdējās piecās sacensībās tā nav spējusi izkļūt no apakšgrupas, turklāt 2011.gadā zaudēja visās piecās aizvadītajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!