Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki izvēlējies 12 spēlētājus, kuri dosies uz 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pirmo spēli Belgradā pret Serbijas valstsvienību.

No kandidātu sarakstā iekļautajiem 15 spēlētājiem Rīgā paliks Artūrs Žagars, Toms Leimanis un Mārcis Šteinbergs.

Žagars šajā sezonā Spānijas klubā "Joventut" aizvadījis tikai vienu spēli, Šteinbergs cīnās par spēles minūtēm citā Spānijas klubā "Baxi Manresa", bet Leimanis šajā sezonā pārstāv Ukrainas klubu "Odessa". Leimanis no pašreizējā kandidātu saraksta ir vienīgais spēlētājs, kurš valstsvienībā nav aizvadījis nevienu spēli.

Līdz ar to Banki uz Belgradu līdzi paņēmis trīs centra pozīcijā spēlējošus basketbolistus – Anžeju Pasečņiku, Klāvu Čavaru un Kasparu Bērziņu.

Latvijas izlase trešdien vakarā ar līgumreisu dodas uz Belgradu. Spēle pret Serbiju risināsies vēsturiskajā Aleksandra Nikoliča hallē ceturtdien, 25. novembrī, pulksten 21 pēc Latvijas laika. Piektdien no rīta komanda atgriezīsies Rīgā.

Portāla "Delfi" žurnālists Reinis Lācis kopā ar Latvijas valstsvienību devies uz Belgradu, no kurienes ziņos par aktualitātēm Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas ievadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!