Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien Rīgā notiekošajā Eiropas čempionātā jeb "Eurobasket" turnīrā sievietēm ar rezultātu 56:59 piekāpās Spānijas valstsvienībai, kas ir pašreizējā turnīra čempione.

Latvijas izlasē Elīna Dikeulaka guva 19 punktus, taču pieļāva arī astoņas kļūdas. 10 punktus guva Aija Brumermane, bet astoņi punkti Zentai Meļņikai, kura rezultatīva bija tikai pirmajā puslaikā. Spānijas izlasē ar 16 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Astou Ndoura, bet astoņus punktus un 10 atlēkušās bumbas pievienoja Laura Nikolsa.

Pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā, un tikai pēdējā sekundē ielaists grozs neļāva latvietēm būt vadībā (17:17). Otrajā ceturtdaļā spānietes izmantoja latviešu kļūdas un ieguva desmit punktu pārsvaru – 35:25. Otrā puslaika sākumā nešķita, ka spēles gaita mainītos, taču piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Latvijas izlase sāka izmantot savas iespējas un pietuvojās līdz trīs punktu deficītam (54:57), tomēr uzbrukumi izskaņā bija neveiksmīgi.

Latvijas basketbolistes šajā mačā pieļāva 25 kļūdas, kamēr pretinieces – par astoņām mazāk. Tāpat arī cīņā par atlēkušajām bumbām latvietes zaudēja ar 35:42, un spānietes 16 atlēkušās bumbas izcīnīja uzbrukumā.

A grupas kopvērtējumā ar trim uzvarām trīs spēlēs uzvarēja Spānija, otrajā vietā ar diviem panākumiem bija Lielbritānija, bet latvietēm izdevās gūt vienu uzvaru trīs spēlēs. Ceturtā ar trim zaudējumiem bija Ukraina.

Latvijas basketbolistes pirmdien astotdaļfinālā, visticamāk, tiksies ar Zviedriju, kas vēl spēkosies ar spēcīgo Francijas valstsvienību.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!