Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases cīnītāju gars Rīgā notiekošā Eiropas čempionāta jeb "Eurobasket" turnīra mačā pret Spānijas valstsvienību galveno treneri Mārtiņu Zībartu darīja lepnu, un viņš pauda cerību, ka ar šādu attieksmi basketbolistes laukumā dosies arī astotdaļfinālā.

Jau vēstīts, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase ar rezultātu 56:59 piekāpās Spānijas valstsvienībai, kas ir pašreizējā turnīra čempione, noslēdzot grupu turnīru.

"Jau iepriekš teicu, ka ar aizsardzību mēs varam apturēt Spāniju. Pēdējā ceturtdaļā mēs parādījām mūsu uzbrukuma potenciālu. Ceru, ka rītdien mums izdosies šādi turpināt. Esmu lepns par meitenēm, par viņu cīnītāju garu. Mums ir laba komanda," pēcspēles preses konferencē sacīja Zībarts.

Lai arī Latvijas izlase šajā mačā pieļāva daudz kļūdu, tomēr treneris nepiekrīt statistikā rakstītajam. "25 kļūdas, bet liela daļa bija uzbrukuma piezīmes. Es domāju, ka tās nebija labas epizodes," sacīja treneris, netieši paužot neapmierinātību ar tienešu lēmumiem. Viņš arī ceturtajā ceturtdaļā nopelnīja tehnisko piezīmi. "Centos lauzt spēli ar jebkādiem veidiem, lai tā tiesāšana būtu objektīvāka. "

Spānijas izlase šajā mačā trāpīja tikai 17 no 65 metieniem, kas parāda uz labo aizsardzību. Zībarts par to priecājās, taču Spānijas izlases galvenais treneris Lukass Mondelo bija neapmierināts ar Latvijas aso spēli.

"Esam priecīgi. Mēs uzvarējām un esam ceturtdaļfinālā, bet jāturpina strādāt, lai uzlabotu mūsu sniegumu. Esam atbraukuši uz šejieni spēlēt basketbolu, nevis boksēties," teica Mondelo.

"Mēs varējām tādu talantīgu komandu noturēt uz 26 procentiem metienos no spēles," lepns bija Zībarts " Cenšamies spēlēt komandas basketbolu un meklējam pretinieču vājās vietas. Vienmēr dalāmies un atdodam bumbu tai, kas ir labākā pozīcijā."

Lai arī Latvijas izlase atļāva pretiniecēm savākt 16 atlēkušās bumbas uzbrukumā, tomēr treneris to norakstīja uz to, ka tika spēlētas dažādas aizsardzību sistēmas. "Bija redzams, kurās situācijās viņas savāca bumbas, bet, kad mums bija vienlīdzīga pretspēlētāja, tad mēs ļoti labi cīnījāmies par bumbām," noslēdza treneris

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!