Foto: LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdienas vakarā izcīnīja uzvaru 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē – lieliskā atmosfērā "Arēnā Rīga" ar 111:85 (31:20, 25:27, 31:16, 24:22) pieveica Turciju.

Gūtie 111 punkti ir Latvijas izlases rekords oficiālajās spēlēs.

Latvijas izlases sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Kristaps Porziņģis, kuram arī 14 atlēkušās bumbas un seši bloķēti metieni - arī tas ir jauns rekords valstsvienībā. 17 punktus pievienoja Dāvis Bertāns, bet 15 punkti Rihardam Lomažam.

Turcijas labā tikmēr pa 15 punktiem iemeta Šeins Larkins un Čedi Osmans.

Spēle Latvijas izlasei nemaz nesākās tik veiksmīgi, jo turki ar trim precīziem tālmetieniem izvirzījās vadībā ar 9:3. Tobrīd mājinieki gan tikai uzņēma apgriezienus – Rolands Šmits un Dāvis Bertāns iemeta pa tālmetienam, kas ļāva jau izvirzīties vadībā ar 13:11. Laukumā dominēja ātrs un uz uzbrukumu tendēts basketbols, kurā latvieši jutās kā zivis ūdenī, ļoti aktīvs un turklāt precīzs bija arī Kristaps Porziņģis, kurš guva vairākus punktus. Turcijai īsti nebija argumentu Latvijas uzbrukumam, un pirmās ceturtdaļas beigās mājiniekiem pirmo reizi jau bija desmit punktu pārsvars (26:16).

Pēc Rodiona Kuruca caurgājiena otrās ceturtdaļas sākumā Latvijas pārsvars pietuvojās jau 20 punktiem (38:20), bet pēc tam cīņa laukumā nedaudz izlīdzinājās, un "Arēnas Rīga" saimniekiem tik strauji palielināt pārsvaru vairs neizdevās. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 56:47.

Atkal uz viļņa latvieši bija trešajā ceturtdaļā – precīzi tālmetieni Dāvim Bertānam, Jānis Strēlniekam un Rihardam Lomažam ļāva pārsniegt 20 punktu vadību, turklāt noslēdzošajā ceturksnī Latvijas pārsvars tuvojās jau 30 punktu slieksnim.

Četras minūtes līdz spēles beigām Latvija sasniedza arī maģisko 100 gūto punktu robežu, kad divus punktus iemeta Kristers Zoriks (101:72). Latvija droši nosargāja uzvaru.

Savā kvalifikācijas grupā Latvija ar četrām uzvarām piecās spēlēs ir pirmajā vietā, trīs panākumi četrās cīņās ir Grieķijai, bet ar diviem panākumiem seko Beļģija un Turcija. Serbijai un Lielbritānijai tikmēr ir pa vienai uzvarai. Finālturnīrā iekļūs trīs labākās komandas.

Nākamā cikla spēle Latvijai būs svētdien viesos pret Lielbritāniju.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!