Foto: LETA

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis svētdien pēdējā sekundē izrāva Triestes "Allianz" komandai uzvaru Itālijas A sērijas mačā, kurā izcēlās arī ar "double-double".

Triestes basketbolisti mājās ar rezultātu 70:69 (13:14, 19:15, 16:17, 22:23) pārspēja Trento "Dolomiti Energia" komandu.

Gražulis mājiniekiem uzvaru izrāva līdz ar mača finālsvilpi, kad pēc pagrieziena izdarīja sarežģītu pustālo metienu un panāca 70:69.

Latvijas basketbolists šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes, kuru laikā guva 13 punktus, grozā raidot sešus no astoņiem divpunktu metieniem un vienu no trīs soda metieniem, bet viņa visi trīs tālmetieni savu mērķi nesasniedza. Tāpat koknesietis izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un iekrāja 16 efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Eidriens Benkss.

Tikmēr Artūrs Strautiņš vēl nav atgriezies Redžo Emīlijas "UnaHotels" sastāvā, viņa pārstāvētajai vienībai viesos ar rezultātu 76:86 (13:16, 24:22, 14:16, 25:32) zaudējot Trevizo "NutriBullet", kas ir "VEF Rīga" pretiniece FIBA Čempionu līgā. Savukārt otro uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Latvijas izlases galvenā trenera Luka Banki vadītā Pezāro "Carpegna Prosciutto", kas mājās ar 94:75 (25:19, 28:18, 23:22, 18:16) guva virsroku pār Varēzes "Openjobmetis".

Triestes vienība ar sešām uzvarām desmit spēlēs turnīra tabulā ieņem trešo vietu, Redžo Emīlijas basketbolisti ar četriem panākumiem ir desmitie, bet Pezāro klubs ticis pie trīs uzvarām, kas dod 12.vietu 16 komandu konkurencē.

Bertāns un Pasečņiks kopā gūst 12 punktus

Dairis Bertāns un Anžejs Pasečņiks svētdien guva attiecīgi astoņus un četrus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, viņu pārstāvētajai Seviljas "Coosur Real Betis" ciešot zaudējumu.

Seviljas vienība mājās ar rezultātu 73 :79 (20:18, 18:20, 15:23, 20:18) zaudēja Malagas "Unicaja".

Bertāns spēlēja 24 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no sešiem tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+2) un tika pie diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Pasečņiks 16 minūtēs un 19 sekundēs grozā raidīja divus no sešiem divpunktu metieniem, izcīnīja divas bumbas zem groziem, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, iekrāja piecas piezīmes, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un tika pie otra labākā +/- rādītāja komandā (+6).

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Šenons Evanss, bet uzvarētājiem 20 punktus guva Noriss Kouls.

Citā mačā Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" mājās ar 78:91 (12:22, 23:24, 19:22, 24:23) piekāpās Vitorijas "Baskonia" komandai, uzvarētāju rindās Artūram Kurucam paliekot uz rezervistu soliņa. Šmits divās minūtēs un 54 sekundēs izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un iekrāja negatīvu +/- rādītāju -10.

Vēl svētdien Badalonas "Joventut", spēlējot bez Artūra Žagara un Kriša Helmaņa, savā laukumā ar 83:77 (27:23, 20:20, 18:17, 18:17) uzveica Mursijas UCAM vienību, kuras pieteikumā bija Rinalds Mālmanis.

Sestdien Rodijs Mačoha bija laukumā 19 sekundes, kamēr Fuenlavradas "Urbas" mājās ar 88:87 pieveica "Valencia" basketbolistus. Tikmēr Mārcis Šteinbergs palika rezervē un Jāņa Bērziņa nebija pieteikumā spēlē, kurā Manrezas "Baxi" savā laukumā ar 95:93 bija pārāka pār Tenerifes "Lenovo".

Barselonas klubs ar desmit uzvarām 12 spēlēs ieņem otro vietu turnīra tabulā, Badalonas basketbolistiem septiņi panākumi 11 mačos dod ceturto pozīciju, bet Mursijas un Manrezas vienības ar tikpat uzvarām 12 cīņās ir attiecīgi piektajā un septītajā pozīcijā. Vitorijas klubs uzvarējis sešos no 12 dueļiem un ir desmitais., bet Fuenlavradas un Seviljas komandas ar attiecīgi trīs un diviem panākumiem ir pēdējās divās vietās 18 komandu konkurencē.

Siliņš gūst 11 punktus Vienotās līgas spēlē pār savu bijušo komandu

Ojārs Siliņš svētdien guva 11 punktus Vienotās līgas spēlē, palīdzot viņa un Mārča Vītola pārstāvētajai Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandai izcīnīt uzvaru.

Tallinas vienība, kuru vada Roberts Štelmahers un Akselis Vairogs, mājas spēlē ar rezultātu 85:67 (14:18, 21:14, 26:19, 24:16) pārspēja Siliņa iepriekš pārstāvēto Nursultanas "Astana".

Siliņš 27 minūtēs un 20 sekundēs realizēja abus divus divpunktu metienus, divus no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem "sodiņiem". Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un iekrāja 12 efektivitātes koeficienta punktus.

Vītols astoņās minūtēs un 33 sekundēs guva divus punktus, grozā raidot savu vienīgo divpunktu metienu. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, viena kļūda, viena piezīmi un trīs efektivitātes koeficienta punkti.

Talliniešiem 20 punktus guva Devions Berijs, bet pretiniekiem tikpat punkti un 12 rezultatīvas piespēles bija Entonijam Hikijam.

Tikmēr Rolanda Freimaņa pārstāvētā "Ņižņij Novgorod" izbraukuma spēlē ar rezultātu 94:100 (19:17, 19:27, 25:27, 31:29) piekāpās Saratovas "Avtodor".

Latvijas basketbolists laukumā pavadītajās 11 minūtēs un 18 sekundēs guva četrus punktus, realizējot vienu no četriem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu piespēli, izprovocēja vienu pretinieku piezīmi, kā arī noslēdza spēli ar +/- rādītāju -6 un efektivitātes koeficientu divi.

Viesu komandu no zaudējuma neglāba Ivana Strebkova 21 gūtais punkts un sešas rezultatīvās piespēles, kā arī Antona Astapkoviča 20 gūtie punkti.

"Avtodor" rindās rezultatīvākais ar 22 gūtajiem punktiem bija Kennijs Šerī, bet Džerons Džonsons pievienoja 17 punktus un piecas rezultatīvas piespēles.

"Ņižņij Novgorod" ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ir piektajā vietā, bet "Kalev"/"Cramo" ar trīs panākumiem astoņās cīņās ir septītā.

Šosezon pamatturnīrā startē 12 komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pagājušajā gadā. Astoņas pārstāv Krieviju, iztrūkstot krīzes skartajai Maskavas apgabala "Himki" komandai, bet pa vienai vienībai ir no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Trešo sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Šķēlem astoņi punkti Vācijā

Aigars Šķēle svētdien Vācijas bundeslīgas spēlē guva astoņus punktus, viņa pārstāvētajai Vircburgas "s.Oliver" ciešot neveiksmi.

Vircburgas vienība izbraukumā ar rezultātu 68:83 (16:27, 26:17, 9:22, 17:17) piekāpās Ludvigsburgas "Riesen".

Šķēle laukumā pavadītajās 18 minūtēs un 27 sekundēs guva astoņus punktus, realizējot četrus no septiņiem divu punktu metieniem, bet garām aizmeta trīs tālmetienus un vienu soda metienu. Latvijas basketbolists arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu pretinieku piespēli, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, kā arī noslēdza spēli ar +/- rādītāju -15 un efektivitātes koeficientu seši.

Vircburgas komandā rezultatīvākais ar 14 gūtajiem punktiem bija Viljams Bufords.

Mājinieku vienībā ar 19 gūtajiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Tremels Dārdens, bet 16 punktus un 15 atlēkušās bumbas sakrāja Džonass Radebo.

Vircburgas vienība ir aizvadījusi deviņas spēles, kurās izcīnīja trīs uzvaras, un turnīra tabulā ierindojas 16.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!