Foto: FIBA
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība svētdien Sarajevā ar rezultātu 73:79 (17:20, 11:20, 17:20, 28:19) piekāpās mājiniekiem Bosnijas un Hercegovinas izlasei, kas kvalificējās 2022. gada Eiropas čempionātam.

Latvijas izlases labā 19 punktus guva Rihards Lomažs, 16 punkti Aigaram Šķēlem, bet 15 punktus un deviņas atlēkušās bumbas iekrāja Mārtiņš Meiers. Bosnijas un Hercegovinas izlases labā pa 19 punktiem guva Edins Atičs un Kenans Kamenjass.

Latvijas izlasi šajā mačā iegāza cīņa par atlēkušajām bumbām. Bosnijas un Hercegovinas komanda uzbrukumā izcīnīja 18 atlēkušās bumbas, tiekot pie atkārtotām uzbrukuma iespējām, bet aizsardzībā tika pie 28. Savukārt Latvija uzbrukumā tikai astoņas atlēkušās bumbas, bet aizsardzībā – 25.

Latvijas izlase pēc četrām 2022. gada Eiropas meistarsacīkšu atlases turnīra spēlēm izcīnījusi tikai vienu uzvaru, bet Bosnija un Hercegovina, kā arī Grieķija, kura dienas pirmajā spēlē pieveica Bulgārijas izlasi, ar trim panākumiem nodrošinājušas vietu pamatturnīrā.

Viena uzvara četrās spēlēs ir arī Bulgārijas basketbolistiem, kuri uzvarēja pirmo savstarpējo spēli ar Latvijas valstsvienību. Abu komandu nākamā tikšanās februārī noteiks, kura vienība kā trešās vietas ieguvēja izkļūs no apakšgrupas.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!