Foto: FIBA
Horvātijas basketbola izlase ceturtdien 2021. gada Eiropas čempionāta atlases spēlē pieveica Vācijas izlasi, tādējādi nodrošinot pirmo vietu I apakšgrupā un mazliet atvieglojot Latvijas valstsvienības ceļu uz finālturnīru.

Horvātijas izlase "Arēnā Rīga" aizvadītajā spēlē uzvarēja ar rezultātu 80:66 (18:23, 23:11, 24:11, 15:21).

Vācijas izlase, pateicoties precīziem metieniem no distances, ātri vien izvirzījās vadībā ar rezultātu 9:2, bet ceturtdaļas laikā arī atrāvās līdz desmit punktu pārsvaram.

Veiksmīgi spēlējot Leai Miletičai un Ivana Dojkičai, horvātietes otrās ceturtdaļas ievadā gan izvirzījās vadībā. Spēles turpinājumā vienība tikai pakāpeniski audzēja pārsvaru, uz brīdi panākot arī 20 punktu vadību. Ceturtajā ceturtdaļā vācietes spēja sadeldēt deficītu līdz septiņiem punktiem, tomēr galotnē izcila bija Dojkiča, kuras precīzie metieni ļāva Horvātijas izlasei noturēt uzvaru.

Uzvarētāju labā pa 23 punktiem guva Dojkiča un Iva Slonjšaka, bet ar 17 punktiem izcēlās pieredzējusī Marija Režana, kurai šī bija pirmā spēle šajā ciklā.

Savukārt Vācijas izlases rindās 21 punkts Luīzas Gaizelsoderes rēķinā, bet ar 17 punktiem atzīmējās Larua Hebekera. Komandai šajā "burbulī" nepalīdz potenciālās līderis Satū Sabalī un Marija Gūliha.

Horvātijas izlase ar panākumu garantēja pirmo vietu I apakšgrupā, četrās spēlēs sakrājot trīs uzvaras. Tādējādi otrās pozīcijas likteni noteiks sestdien gaidāmā spēle starp Latvijas un Vācijas izlasēm. Šobrīd abas komandas uzvarējušas vienu no trim mačiem.

Vietu finālturnīrā gan nodrošinās piecas labākās no deviņām otrās vietas ieguvējām. Šis uzdevums daļēji ticis atvieglots Latvijas izlasei. Lai gan tāpat sagaidāms, ka sestdien mājiniecēm vajadzēs uzvarēt ar vismaz desmit punktu lielu pārsvaru, Vācijas uzvara pret Horvātiju nozīmētu, ka grūtības var sagādāt arī otrās vietas aizsniegšana. Piemēram, vācietēm ceturtdien uzvarot horvātietes ar sešu punktu pārsvaru, Latvijas izlasei varētu būt bijis nepieciešams sestdien triumfēt ar +16.

Precīzu vajadzīgo pārsvaru Latvijas valstsvienība noskaidros brīdī, kad būs aizvadītas visas ceturtdienas spēles.

Jau ziņots, ka no turnīra diskvalificēta Ziemeļmaķedonijas izlase, kura I apakšgrupā ieņēma pārliecinošu ceturto vietu. Tādējādi arī anulēti triju līdervienību gūtie panākumi mačos pret apakšgrupas pastarīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!