Latvijas basketbola Užavas kausa izcīņas pirmo kārtu piektdien pārvarēja "Saldus" un "Madona"/BJSS komandas.

Kā pirmā otrajā kārtā iekļuva "Saldus", kas arī otrajā spēlē pieveica "Tukums"/TSS vienību, savā laukumā svinot uzvaru ar 82:54 (26:14, 23:12, 17:15, 16:13).

Uzvarētāju labā pa 12 punktiem guva Kristers Ķeķis un Ivars Rihards Žvīgurs, kura kontā arī deviņas atlēkušās bumbas, pa trim rezultatīvām piespēlēm un pārķertām bumbām, kā arī piecas kļūdas.

Viesiem uzreiz trīs spēlētāji sakrāja pa 11 punktiem - Mareks Doroškevics, kuram arī astoņas kļūdas, Eduards Horeliks, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas, četras pārķertas bumbas un piecas kļūdas, un Rihards Adiņš, kurš "double-double" sasniedza ar 14 atlēkušo bumbu izcīnīšanu.

Pirmajā cīņā Tukumā saldenieki uzvarēja ar 94:71.

Otrajā kārtā viņi tiksies ar Reģionālās Basketbola līgas komandu "Nīca"/"BLi".

Otrā duelī Madonā "Madona"/BJSS ar 83:72 (24:19, 22:17, 12:19, 25:17) pārspēja "Rīgas Stradiņa universitātes" vienību.

Uzvarētāju rindās 22 punkti un sešas rezultatīvas piespēles, kā arī piecas kļūdas tika Tomam Kohanovam, 20 punkti un desmit atlēkušās bumbas sakrāja Jānis Dumburs, bet 18 punktus - Miks Kalniņš.

Viesiem ar 21 gūto punktu un četrām pārķertām piespēlēm izcēlās Nils Baumeisters.

Pirmajā cīņā Rīgā madonieši bija pārāki ar 85:82.

Otrajā kārtā madoniešus gaida tikšanās ar "OC Limbaži" vienību.

Pirmās otrās kārtas cīņas notiks 1.oktobrī.

Pērn pēc 26 gadu pārtraukuma tika atjaunota Latvijas kausa izcīņa basketbolā, kas gan rudenī Covid-19 dēļ tika pārtraukta un vēlāk neatsākās. Šogad turnīram pieteicās 21 komanda no trim līgām.

Pirmajā kārtā piedalījās četras komandas, bet "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vienības savā starpā varētu tikties ceturtajā kārtā. Veiksmīgi pārvarot trešo kārtu, nākamajā varētu būt "Ventspils" - "Liepājas" un "Valmiera Glass"/ViA - "Ogre" dueļi. Starptautiskajā arēnā startējošajai "VEF Rīga" komandai uzreiz atvēlēta vieta pusfinālā.

Finālspēle paredzēta februārī.

No LIBL Latvijas kausā spēlēs "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Liepāja", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Latvijas Universitāte".

Savukārt "Ramirent" Nacionālā basketbola līga būs pārstāvēta ar šādām komandām: "Jēkabpils", "Jelgava", "Gulbenes buki"/BJSS, "Limbaži", RSU, "Saldus", "Līvāni", "Kandava"/"Anzāģe", "Ķekava", "VEF BA Valkā", "Tukums"/TSS un "Talsi" komandām.

Kausa izcīņā piedalās arī trīs Reģionālās Basketbola līgas komandas: "Cēsis"/Cēsu sporta skola, "Nīca"/"BLi" un "Madona"/BJSS.

Pēdējo reizi Latvijas kauss basketbolā tika izcīnīts 1994.gadā, kad trofeju ieguva SWH/"Brocēni", divu spēļu summā pieveicot "Bonus".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!