Foto: LBS

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlase, gatavojoties Eiropas U-18 čempionātam, svētdien piedzīvoja zaudējumu pārbaudes spēlē.

Aigara Neripa vadītā komanda ar rezultātu 51:72 (14:17, 11:20, 6:21, 20:14) piekāpās vienaudzēm no Lietuvas.

Raina Tomašicka ar 11 gūtajiem punktiem bija rezultatīvākā. Līva Liniņa sakrāja deviņus punktus un trīs pārtvertas bumbas, kamēr Luīze Sila izcēlās ar astoņiem gūtiem punktiem, taču arī pieļāva astoņas kļūdas.

Lietuvas rindās Rusne Augustinaite tika pie 19 punktiem, bet vēl 17 punktus guva Vilte Andrunavičūte

Jau ziņots, ka sestdien Latvija arī piekāpās Lietuvai, zaudējot ar 54:61.

Latvijas U-18 sieviešu izlase šovasar spēlēs Eiropas U-18 čempionātā, kas 6.-14.augustā notiks Grieķijas pilsētā Iraklijā.

Gatavojoties meistarsacīkstēm, U-18 valstsvienība vispirms aizvadīja trīs pārbaudes spēles, kurās vienreiz piekāpās Ukrainai ar 62:63, kā arī divas reizes pārspēja Igauniju, uzvarot ar 68:39 un 70:64. Turpinājumā pārbaudes turnīrā Francijā latvietes ar 55:86 piekāpās mājiniecēm, ar 51:58 zaudēja Itālijai un ar 56:61 atzina Lietuvas pārākumu.

Kandidāšu sarakstā ir 19 spēlētājas no septiņām sporta skolām.

No 20. jūnija izlases kandidātēm bija iespēja piedalīties brīvprātīgajos sagatavošanās treniņos, kamēr oficiālā treniņnometne sākās 4. jūlijā.

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases kandidātes:

Enija Vīksne, Katrīna Ozola (abas - "Rīgas Stradiņa universitāte"), Madara Liepniece, Līva Liniņa, Kate Kondratjeva, Elizabete Feierberga, Krista Lukašēvica (visas - "Rīga Juniores"/"Latvijas Universitāte"), Žozefīne Sīpoliņa, Anastasija Černova, Paula Pētersone (visas - "Jūrmala"), Aleksandra Stepanova, Elīna Briede, Endija Sedliņa, Tīna Grausa (visas - "TTT/BJSS Rīdzene"), Sņežana Gļeba, Valerija Baranovska (abas - "Daugavpils Universitāte"), Raina Tomašicka, Luīze Sila (abas - "TTT Rīga"), Deina Minajeva ("Ogres Kolibri").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!