Foto: FIBA
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase sestdien “Elektrum” olimpiskajā centrā Rīgā pārbaudes spēlē ar 56:60 (17:12, 13:19, 14:15, 12:14) piekāpās Lietuvas U-20 valstsvienībai.

Latvijas izlases rindās ar 19 punktiem rezultatīvākā bija Aleksa Gulbe, kura sakrāja arī septiņas atlēkušās bumbas. Unai Šteinhardei 13 punkti. Produktīvi nospēlēja komandas kapteine Luīze Šepte, kurai bez astoņiem punktiem arī sešas rezultatīvas piespēles, četras atlēkušās bumbas un trīs bloķēti metieni.

Iepriekš Latvijas U-20 izlase divreiz bija pārspējusi Vāciju – 62:55 un 59:45.

U-20 izlase gatavojas Eiropas U-20 čempionātam augustā, bet Latvijas U-19 sieviešu izlase šobrīd spēkojas Pasaules kausa izcīņā, un izlasei līdz pat EČ nevarēs palīdzēt vairākas potenciālās līderes.

Eiropas čempionāts šajā vecuma grupā notiks no 3. līdz 11.augustam Čehijas pilsētā Klatovijā. Latvijas komanda grupas turnīrā spēlēs ar Serbijas, Portugāles un Spānijas izlasēm, bet astotdaļfinālā sacentīsies ar kādu no B grupas vienībām (Beļģija, Baltkrievija, Ungārija, Lietuva).

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās vecuma grupās. Tiesa, U-20 izlase zaudēja vietu augstākajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!