Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība pārbaudes spēlē Serbijas pilsētā Zlatiborā atkārtoti piekāpās Melnkalnes izlasei, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Abu komandu otrajā spēlē divu dienu laikā Latvijas izlase piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu ar rezultātu 68:92.

"Spēles statistika atkal netika rakstīta, tāpēc pagaidām, pirms neesam apkopojuši savus pierakstus, jāizlīdzas ar vizuālo iespaidu. Mūsu uzbrukums bija kustīgāks, nekā pirmajā spēlē, biežāk tikām pie metieniem no labām pozīcijām. Tiesa, ne vienmēr izmantojām savas iespējas un neprecīzie metieni komandas spēlē ieviesa nervozitāti," teica Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Atkal bija problēmas aizsardzībā viens pret vienu. Pirmā puslaika vidū pretinieki to izmantoja un panāca 10 punktu pārsvaru. Pēc lielā pārtraukuma, pacietīgi spēlējot, sākām tuvoties pretiniekiem, bet tad divās minūtēs dabūjām četras piezīmes uzbrukumā. 10-12 punkti mīnusā turējās līdz ceturtās ceturtdaļas vidum, bet beigas mums neizdevās. Četriem spēlētājiem piecas piezīmes plus vēl noraidījums un daudz soda metienu. Tā sakrājās lielā rezultāta starpība.

"Laukumā bija īsts Balkānu basketbols - ar asumiem un provokācijām, uz kurām pārāk bieži iekritām. Šādā spēlē melnkalnieši jutās kā zivis ūdenī, bet mēs tā spēlēt neprotam. Vērtīga pieredze. Arī attiecībās ar tiesnešiem, kuru simpātijas bija nepārprotami redzamas. Vienubrīd ienāca prātā doma pārtraukt spēli, bet - šādus pretiniekus pārbaudēm izvēlējāmies tieši tāpēc, lai rūdītos un mācītos neļaut sev kāpt uz galvas. Arī atbildēt tā, ka tiesneši neredz," turpināja speciālists. "Laukumā tika visi 13 spēlētāji, ieskaitot Rihardu Kuksiku. Ir cerīgas iezīmes, ir arī nepatīkami pārsteigumi. Diemžēl ne visi basketbolisti, kuriem bijušas labas sezonas, jau atradušas savu vietu komandas spēlē. Jāizdara secinājumus pašiem un arī mums, treneriem. Konkrētāk gan nerunāšu, jo visiem ir iespēja nākamajās spēlēs Serbijā mainīt viedokli par sevi."

Atgādinām, ka ceturtdien Latvijas basketbolisti piedzīvoja sakāvi ar rezultātu 74:92.

Pirmdien un trešdien Vršacā Latvijas komanda spēlēs ar Serbijas izlasi.

Treneris uzsvēra, ka spēles pret Serbiju nebūs vieglas, taču no tādām pārbaudēm labums ir lielāks, nekā no pārliecinošām uzvarām pār vājiem pretiniekiem.

Latvijas izlase jau iepriekš aizvadījusi divas pārbaudes spēles – aizvadītajā sestdienā tā ar rezultātu 72:47 pārliecinoši uzvarēja Kipru, bet otrajā abu komandu mačā Latvija bija pārāka ar 78:61.

Gatavošanās posmā Latvijas izlasei paredzētas deviņas pārbaudes spēles. Pēc mačiem ar Kipras izlasi, laikā no 19. līdz 25.jūlijam Latvijas izlase izbraukumā tiksies ar Melnkalnes un Serbijas vienībām, bet augusta sākumā Gdiņā komanda spēkosies ar Melnkalnes, Itālijas un Polijas izlasēm.

Latvijas izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēkosies ar Gruzijas, Bosnijas un Hercegovinas, Nīderlandes un Rumānijas vienībām.

Finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Kvalifikācijas turnīra spēles notiks no 15.augusta līdz 11.septembrim.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Latvijas basketbola izlases spēlētāji spēlēm ar Melnkalni,

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Edgars Jeromanovs (Norčēpingas "Dolphins", Zviedrija), Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš (abi - "VEF Rīga"), Mārtiņš Laksa, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (visi - "Ventspils"), Rihards Kuksiks (bez kluba), Oto Ošenieks (Minesotas universitātes "Golden Gophers", ASV), Dāvis Bertāns (Belgradas "Partizan", Serbija), Mareks Mejeris ("Knet&Eniac", Spānija), Rolands Freimanis ("Girona", Spānija), Kaspars Vecvagars ("KK Baltai, Lietuva).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!