Foto: LETA
Kaut gan Covid-19 pandēmijas dēļ pagaidām trūkst skaidrības par iespējām tuvākajā laikā atjaunot basketbola komandu darbību un sacensību norisi, Latvijas Basketbola savienības (LBS), Igaunijas Basketbola federācijas un starptautisko azartspēļu izklaides uzņēmuma "Paf" pārstāvji apliecinājuši vēlmi 2020./2021. gada sezonā turpināt attīstīt "Pafbet" Latvijas–Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) projektu.

Latvijas–Igaunijas Basketbola līgas pirmajos divos čempionātos 2018./2019. un 2019./2020. gada sezonā piedalījās 15 vīriešu klubu komandas. Par līgas pirmajiem čempioniem 2019. gada aprīlī kļuva basketbola klubs "Ventspils", bet 2020. gada sezona netika pabeigta, jo nepilnu mēnesi pirms sacensību beigām Covid-19 pandēmijas dēļ abās valstīs tika aizliegta sporta sacensību rīkošana.

Sezonas pārtraukšanas brīdī līderpozīcijās atradās "VEF Rīga" komanda, kas šī vietu sadalījuma dēļ gan tika nosaukti par Latvijas čempioniem. Abu šo sezonu laikā gan Latvijā, gan Igaunijā bija plānots pēc LIBL sezonas izspēles arīdzan aizvadīt vietējo meistarsacīkšu izslēgšanas spēles.

"Basketbola laukumos latvieši un igauņi vienmēr bijuši principiāli konkurenti, bet, domājot un rūpējoties par basketbola saimniecības attīstību – uzticami sabiedrotie," izteicies LBS prezidents Raimonds Vējonis. "Gan labos laikos, gan, kas vēl jo svarīgāk, sastopoties ar kopīgām problēmām. Latvijas klubu atbalsts "Pafbet" Latvijas–Igaunijas līgas projektam ir nepārprotama zīme, ka, kopā strādājot, kļūsim stiprāki."

Savukārt Igaunijas Basketbola federācijas prezidents Jāks Salumets atzīst: "Mēs zinām, ka koronavīrusa krīze ietekmēs visu sporta sistēmu, un basketbols nav izņēmums. Tomēr abu valstu klubi, fani, sponsori un basketbola federācijas vēlas, lai vienotā līga turpinātu darbību. Skatītāju skaits klātienē, televīzijā un internetā ir palielinājies, salīdzinot ar pagājušo sezonu. Formāts ir pievilcīgs visām pusēm, un mēs vēlamies turpināt uzlabot līgas kvalitāti, strādājot kopā ar latviešu kolēģiem un līgas ģenerālsponsoru "Pafbet"."

LBS pārtraukto sezonu aizvietojusi ar "Pafbet" Latvijas e-Basketbola līgu, kurā piedalās sešas Latvijas augstākās līgas vienības. Pagaidām pirmo vietu ar divām uzvarām divās spēlēs dala "Ventspils" un "VEF Rīga" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!