Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes ārkārtas sēdē ceturtdien, 25. februārī, uzmanības centrā bija sieviešu un vīriešu valstsvienību nākotne, un tika panākta vienošanās par izlašu galveno treneru izraudzīšanas kārtību, vēsta LBS.

Valstsvienību neveiksmīgais starts pievērsis uzmanību sistēmiskiem trūkumiem Latvijas basketbola saimniecībā. Tāpēc, iesaistot LBS patstāvīgās komisijas un uzklausot biedru viedokļus, valde līdz maijam definēs kritiskās problēmas un iezīmēs to risināšanas ceļus, pieņemot konkrētu rīcības plānu ar izmērāmiem izpildes kritērijiem.

Valde pilnvaroja LBS ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu, sadarbojoties ar basketbola speciālistiem, izveidot sieviešu un vīriešu valstsvienības galvenā trenera amata pretendentu garo sarakstu, izvirzot tuvākos mērķus – kvalificēšanos 2023. gada Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīram un 2023. gada Pasaules vīriešu kausa izcīņas finālturnīram. Otrajā kārtā pretendentus izvērtēs LBS Treneru komisija un Nacionālo izlašu koordinatori, trešajā – LBS valde.

"Valstsvienību nākamo vadītāju izraudzīšanas procesā izvērtēsim gan Latvijas, gan ārzemju speciālistus, no viņiem sagaidot ne tikai profesionālo meistarību komandas vadīšanā un augstu sportisko mērķu sasniegšanu, bet arī aktīvu iesaisti Latvijas basketbola vides kvalitātes uzlabošanā," teica LBS prezidents Raimonds Vējonis.

Vīriešu valstsvienības galvenais treneris tiks izraudzīts līdz maija beigām, sieviešu – līdz jūnija beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!