Foto: AFP/Scanpix

Uzvarām bagātākais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) treneris Dons Nelsons aizvadītajā nedēļas nogalē oficiāli paziņojis par karjeras beigām.

Nelsons, kurš nākamajā mēnesī oficiāli tiks uzņemts basketbola Slavas zālē, portālam "nba.com" atzinis, ka viņa trenera karjera ir noslēgusies.

Vēl pagājušās sezonas izskaņā 72 gadus vecais Nelsons flirtēja par atgriešanos laukuma malā, kad viņš bija viens no Minesotas "Timberwolves" galvenā trenera amata kandidātiem.

Nelsona trenera karjera ilga no 1976. līdz 2010.gadam, pēdējās sezonas aizvadot Goldensteitas "Warriors" komandā, kurā spēlēja arī latvietis Andris Biedriņš.

Savas NBA trenera karjeras laikā Nelsons tika pie 1335 uzvarām, par diviem panākumiem apsteidzot līdzšinējo rekordistu Leniju Vilkinsu. Viņš 31 gada garumā strādāja ar Milvoki "Bucks", "Warriors", Ņujorkas "Knicks" un Dalasas "Mavericks" komandām.

Kā spēlētājs Nelsons Bostonas "Celtics" komandas rindās piecas reizes kļuva par NBA čempionu, bet kā treneris pie trofejas tā arī netika. Tieši šī apstākļa dēļ uz tik ilgu laiku tika atlikta viņa iekļaušana basketbola Slavas zālē.

31 sezonas laikā Nelsona vadītie klubi izslēgšanas spēlēs iekļuva 18 reizes. Savukārt par atmiņā paliekošākajām palika 2007.gada izslēgšanas spēles, kad pirmajā kārtā "Warriors" pārspēja ar pirmo numuru izlikto Dalasas "Mavericks" vienību.

Trīs reizes Nelsons atzīts par NBA gada labāko treneri - 1983., 1985. un 1992.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!