Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Lielāka skaidrība par basketbolista Jāņa Timmas nākotni būs pēc rudenī gaidāmā Eiropas čempionāta, sarunā ar laikrakstu "Sporta Avīze" izteicies pats sportists.

Jau vēstīts, ka Timma, kuru šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar kopējo 60.numuru izvēlējās Memfisas "Grizzlies", jūlijā cīnījās NBA Vasaras līgas laukumos.

Lai gan statistikas rādītāji nebija izcili, Timma no "Grizzlies" vadības saņēmis komplimentus par salīdzinoši ātru un veiksmīgu pielāgošanos Vasaras līgas basketbolam. Labāk iejusties esot traucējis gūtais savainojums, līdz ar to samazinājušās spēles minūtes. Ja pirmajos divos mačos Timma laukumā devās pamatsastāvā un nospēlēja vidēji 21 minūti, tad trešajā cīņā nācās iesaistīties jau no rezervistu soliņa un spēlē pavadīt vien astoņas minūtes.

"Vasaras līgas komanda kopā savācās divas trīs dienas pirms turnīra sākuma," sacījis Timma. "Treneris pirms spēles uzzīmēja trīs sadarbības uzbrukumā, no kurām līdz galam kādu reizi izspēlēta labi ja viena. Pārsvarā - divas piespēles un improvizācija."

Pats basketbolists apzinās, ka turpmāk ir smagi jāstrādā, taču nav atmetis cerības iekarot NBA. Timma uzskata, ka šobrīd viņam ne par ko nav jāuztraucas - ir līgums ar Latvijas vicečempioniem "Ventspili" un sācies darbs Latvijas izlasē. Lielāka skaidrība par nākotnes izredzēm būs pēc Eiropas čempionāta, kas no 4. līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā, jo to lūkot braukšot arī "Grizzlies" pārstāvji.

Pagājušajā sezonā Timma pārstāvēja Latvijas komandu "Ventspils", savukārt vēl sezonu pirms tam viņš spēlēja "Liepājas Lauvas" vienībā.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Slovēnijas pilsētā Jeseņicē Latvijas pretinieki būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolisti. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!